- Eldre folk slurver litt med kostholdet, spesielt når de blir alene

KURS: Therese Ingebrigtsen i Frisklivssentralen og Aud Karin Larsen ved Vestv¨gøy Frillighetssentral håper de eldre benytter sjansen og melder seg på kurset i ernæring. Foto: Kai Nikolaisen

KURS: Therese Ingebrigtsen i Frisklivssentralen og Aud Karin Larsen ved Vestv¨gøy Frillighetssentral håper de eldre benytter sjansen og melder seg på kurset i ernæring. Foto: Kai Nikolaisen

Artikkelen er over 3 år gammel

Frisklivssentralen og Vestvågøy Frivillighetssentral arrangerer gratis kurs i ernæring og kosthold for personer over 65 år.

DEL

Vestvågøy Frivillighetssentral har fått tildelt midler av Helsedirektoratet som skal brukes til tiltak rettet mot de eldre i samfunnet.

I samarbeid med Frisklivssentralen i Vestvågøy inviterer de nå til et kurs i ernæring og kosthold.

- Vi ser at eldre folk, spesielt når de blir alene, så slurver de litt med kostholdet. De spiser for lite og gjerne feil mat. På kurset tar vi opp hvor viktig det er med næringsrik mat som gjør kroppen sterk og motstandsdyktig mot sykdom, sier ergoterapeut Therese Ingebrigtsen i Frisklivssentralen. Det er hun som skal lede kurset som går over tre kvelder.

–Kurset holdes på Leknes Bo – og servicesenter starter 22. november og går over tre kvelder. Påmelding skjer til Frivillighetssentralen og det er begrensete plasser, sier Aud Karin Larsen i Vestvågøy Frivillighetssentral som opplyser at kurset er gratis.

Les også: – Felles måltid skal iverksettes i november

- Enklest mulig

De to understreker at fokuset blir på god og næringsrik mat.

–Når folk er alene blir det ofte sånn at matlagingen blir et ork og at det gjøres enklest mulig. På kurset blir vi å fokusere på et variert kosthold, med fokus på fisk. Tradisjonelt koker eller steker vi fisken. Vi blir å komme med tips på gode, spennende retter som er næringsrike og lette å lage, sier de to.

–Spesielt damer som blir alene sliter med å lage mat til seg selv. De er vant til å lage til andre, men når de bare skal lage til seg selv blir ikke maten så viktig, legger de til.

Therese Ingebrigtsen sier de legger opp til å ha en dialog rundt temaet.

–Jeg blir å ta litt generelt om kosthold, men det blir satt av masse tid til spørsmål fra dem som deltar.

Les også: Inviterer eldre til julebord i Lofoten Kulturhus

Teori og matlaging

På de to første kursdagene blir det teori, men det blir matlaging den siste dagen.

–Da lager vi rettene vi har pratet om på kurset. Mat er sosialt og dette blir også et sosial treffsted, sier Aud Karin Larsen.

Therese Ingebrigtsen sier de også vil ha litt aktivitet på kurset.

–Aktivitet er viktig og vi blir å vise noen enkle øvelser som kan gjøres ved kjøkken bordet, sier Therese Ingebrigtsen som håper på god deltakelse.

Les også: Hedret for lederjobben i hjemmetjenesten: - Hun synes det er viktig å se de ansatte og talentene deres.

Artikkeltags