Miljødugnad på Hagskaret

Nestleder i Lofoten Turlag, Svenn Arne Gundersen, er storfornøyd med at stolper og ledningsnett fra den gamle lysløypa på Hagskaret nå er fjernet, og skryter av Christian Haddal (t.v), Matias Flatø, Tommy Strømmen og Ole Kristian Grav i dugnadsgjengen.

Nestleder i Lofoten Turlag, Svenn Arne Gundersen, er storfornøyd med at stolper og ledningsnett fra den gamle lysløypa på Hagskaret nå er fjernet, og skryter av Christian Haddal (t.v), Matias Flatø, Tommy Strømmen og Ole Kristian Grav i dugnadsgjengen. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

I helga ble stolper og ledningsnettet fra den gamle lysløypa på Hagskaret fjernet.

DEL

Vestvågøy: - Dere har gjort en kjempejobb, og personlig syns jeg det blir flott nå. Det har vært en skam slik det har sett ut her de siste årene, er tilbakemeldingen dugnadsgjengen får fra nestleder i Lofoten Turlag, Svenn Arne Gundersen.

I helga ble stolper og ledningsnettet fra den gamle lysløypa på Hagskaret fjernet.

Til sjenanse

Lysløypa som på sekstitallet ble satt opp på Hagskaret, har de senere årene ikke vært i drift. I så måte har den vært mer til forsøpling og sjenanse i det populære turområde.

Da miljøavdelingen i Vestvågøy kommune besluttet å fjerne de gamle kreosot stolpene og ledningsnettet som delvis lå nede på bakken, meldte dugnadsarbeidere fra Lofoten Snowboard- og Alpinsenter i Stamsund seg til jobben.

- Det var helt tilfeldig at vi kom over denne jobben, og siden vi er ganske à jour i bakken i Stamsund, så kontaktet vi kommunen og fikk oppdraget, forteller daglig leder i Lofoten Snowboard– og Alpinsenter, Christian Haddal.

Tillatelse for motorisert ferdsel i utmark ble innhentet, før dugnadsarbeiderne startet fjerningen av stolper og ledningsnett lørdag morgen.

Utfordrende jobb

Jobben ble mer utfordrende enn dugnadsgjengen hadde sett for seg, ettersom det har kommet en god del snø.

- Vi kjørte oss fast med maskiner, og slet en del på lørdag med å få stolpene ned fra fjellet, sier Haddal, mens arbeidslaget søndag sørget for at de siste stolpene ble fraktet ned til parkeringsplassen.

Siste etappe til miljøstasjonen og destruering av stolper, ledningsnett og lysarmaturer, blir også besørget på dugnad av stamsundmannen Geir Asbjørn Pedersen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken