Gå til sidens hovedinnhold

Vil sette skatepark på dagsorden

Artikkelen er over 6 år gammel

Med hjelp fra SU-leder Nicolas Wilkinson ønsker lokallaget i Lofoten å sette skatepark på dagsorden.

Tirsdag var SU-lederen på lokallagsbesøk. Da Wilkinson selv har erfaring med å kjempe frem en skatepark på hjemtraktene, Oppegård, benyttet SU Lofoten anledningen til å hente noen råd fra den unge politikeren.
- Det er veldig greit å få noen gode råd fra en som faktisk har vært med på akkurat dette før, sier Gjermund Haakestad.

Vetle Seierstad, Jenni Fagerås, Magnus Jentoft og Gjermund Haakestad er alle med i SU Lofoten, og er engasjert i skatepark-planene.
- Det tar lang tid med planene, så det er greit å få litt hjelp til å forsøke å sette saken på dagsorden, sier Seierstad.
- I tillegg til det kommunen bidrar med trenger vi 120.000 kroner for å ha det vi trenger til prosjektet, sier Haakestad.
- Som jeg ser det, er den totale prisen én og en halv prosent av hva kultursenteret koster. Kultursenteret er et kjempetiltak, men det illustrerer hvor lite som skal til for å få til en skatepark, som tross alt vil bety mye for ungdommen, legger Wilkinson til.

Skateparken ligger på prioriteringslista over spillemidler i kommunen, på andreplass etter BLEST-hallen, kan Gunnar Skoglund i idrettrådet fortelle. Han er positiv til skatepark-planene.
- Vi er opptatt av at ungdom og øvrige grupper i Vestvågøy skal ha muligheten til å drive aktivitet. Sånn sett vil vi gjerne gi dem vår moralske støtte, og jeg synes det er flott at dette tas tak i og blir realisert. Når de søker spillemidler til høsten er det stor sannsynlighet for å få innvilget søknad, og penger til 2016, sier han.
- Det handler om å få politikerne med på å prioritere ungdommen. Barn har foreldre som stemmer for seg, og foreldrene stemmer selv. For ungdommen er det vanskeligere å få stemmen sin til å bli hørt. I dag skal vi enten stappes inn i et kjøpesenter, eller sitte hjemme og gjøre lekser, men ungdommen har rett til en god fritid også, sier Wilkinson.

 

Kommentarer til denne saken