– Det blir mer penger av å skjære tunger enn å gå på jakt

FRISKUs: 12 år gamle Martin Strømnes Simomsen liker seg på kaia og er klar på at det er gode penger å tjene på tungeskjæring. Alle foto: Kai Nikolaisen

FRISKUs: 12 år gamle Martin Strømnes Simomsen liker seg på kaia og er klar på at det er gode penger å tjene på tungeskjæring. Alle foto: Kai Nikolaisen

Artikkelen er over 3 år gammel

– Det er artigere å gå på jakt enn å skjære tunger, men det blir mer penger av tungeskjæring!

DEL

Det sier 12 år gamle Martin Strømnes Simonsen fra Gravdal når vi treffer han på kaia til Nic. Haug AS på Ballstad sent lørdag ettermiddag. Vind og litt snø i lufta gjør ikke forholdene for torsketungeskjæring så veldig trivelig.

– Jeg har vært her siden halv elleve i formiddag og da det snødde som verst ble det litt kaldt. Jeg fikk varme meg litt på jobben til pappa og da gikk det greit, sier friskusen.

Han har skåret mye tunger i vinter og liker å være ute.

-Artigere med jakt

Han har flere ganger vært med på elgjakt.

– Det er artigere å være med på jakt enn å skjære tunger, men det blir mer penger av tungeskjæring, sier han med et smil.

Lørdag hadde han ikke helt oversikt over mange kilo han hadde skåret til nå i vinter.

– Jeg vet ikke, men rekorden på en dag er 50 kilo. Det blir 2500 kroner og det er ikke verst, slår han fast.

Ungene har hver sin dag de får skjære tunger på Ballstad.

– Jeg har fast hver lørdag. Jeg skjærer også tunger på Napp Sjømat AS. Der har de en egen tungeskjærerlinje og da går det fortere sier Martin som ikke har bestemt seg for hva han skal bruke pengene på.

– Jeg skal spare de til jeg får bruk for de, sier Martin som lørdag hadde selskap av 13 år gamle Anette Jakobsen fra Gravdal.

TRIVES: Anette og Martin i aksjon på kaia på Ballstad.

TRIVES: Anette og Martin i aksjon på kaia på Ballstad.

Ny tv til Annette

Hun har et klart mål for hva pengene hun tjener skal brukes på.

– Jeg skal kjøpe meg en ny tv, slår hun fast.

Hun hadde bare vært på kaia ett par timer og hadde fylt flere bæreposer med tunger.

–Jeg har skåret vel 20 kilo og det er jeg fornøyd med. Det er en grei måte å tjene lommepenger på selv om det kan bli litt kaldt, sier Anette mens hun pakker ned utstyret.

Martin hadde ikke tenkt å gi seg.

– Siste båt ligger å leverer og når de er ferdig så gir jeg meg. Jeg har planer om å dra til Napp på søndag, sier Martin før han igjen hiver seg i tungeskjæringen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken