Bursdagsaksjonen til Dag Hugo har tatt helt av, nå har han samlet inn over 70.000 til Barnekreftforeningen

God Dag

Voldsom respons: Dag Hugo Olsen har fått enorm respons på sin innsamlingsaksjon for Barnekreftforeninga. Olsen har drevet bilutleie på Leknes i flere år, her fra kontorene i 2005.

God Dag Voldsom respons: Dag Hugo Olsen har fått enorm respons på sin innsamlingsaksjon for Barnekreftforeninga. Olsen har drevet bilutleie på Leknes i flere år, her fra kontorene i 2005. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Til uka blir Dag Hugo Olsen 36 år og han har en helt spesiell grunn til å samle inn penger til Barnekreftforeningen. Nå har aksjonen hans også tatt helt av.

DEL

Det har etterhvert blitt vanlig at man kan opprette ulike innsamlingsaksjoner på Facebook når en har bursdag. Det gjorde også Dag Hugo Olsen på Leknes foran sin 36-årsdag den 7. mars

Han valgte Barnekreftforeninga som sitt gode formål, det er det en helt spesiell grunn til.

- Grunnen til at jeg satte dette opp var at jeg hadde kreft selv da jeg var barn, forteller han og legger til at han tror nok det var mer uvanlig å høre om barn med kreft den gang enn nå.

Sykdommen ble han imidlertid kvitt og i voksen alder ønsker han å bidra til kreftsaken.

Håpet var å samle inn 10.000 kroner gjennom bursdagsaksjonen. Nå er beløpet i skrivende stund oppe i drøye 70.000 kroner lørdag kveld og stadig økende.

- Jeg hadde overhodet ikke forventet en sånn respons. Jeg hadde et håp om å rekke de ti tusen jeg hadde som mål, men nå har det tatt helt av her!

Han angrer definitivt ikke på denne formen for feiring.

- Jeg hadde nok neppe fått bursdagsgave fra mer enn fire prosent av de som har gitt her nå. Det er ekstremt bra og utrolig artig.

Aksjonen har også ført til veddemål for å få enda flere med.

- Jeg har inngått veddemål om at jeg skal dra på spinning dersom enkelte personer bidrar, spøker Olsen som til vanlig jobber med bilutleie for Hertz i Lofoten.

Den særdeles omfattende aksjonen har også vakt oppsikt hos Barnekreftforeningen.

- Jada, de har ringt meg. Nå har jeg jo trigget en masse folk til å bidra også, men det er forferdelig artig å få så god respons.

Foran showet til Dag Sørås på Meieriet kultursenter lørdag kveld auksjonerte Stand Up Lofoten bort to plasser til inntekt for aksjonen, de gikk for 1450 kroner.

Artikkeltags