Gå til sidens hovedinnhold

Kulturfestival for mennesker med bistandsbehov

Artikkelen er over 4 år gammel

Etter noen års pause gjenoppstår kulturfestivalen Lofotfestivalen.

Lofotfestivalen er en kulturfestival for mennesker med bistandsbehov. Festivalen har ikke vært arrangert på noen år, men i år blir det Lofotfestival.

-Lofotfestivalen blir arrangert i tiden 22. til 25. september og vi vil ha base ved Statles rorbusenter i Mortsund, sier Aud Karin Larsen som er daglig leder ved Vestvågøy Frivillighetssentral som er arrangør.

Skolekonsert

Hun forteller at deltakerne skal holde en skolekonsert ved Ramberg skole og en konsert i Leknes sentrum.

-Skolekonserten blir på fredag, mens konserten på Leknes blir på lørdag. Vi håper å få bruke Meieriet kultursenter hvis det står ferdig, sier Larsen.

Lofotfestivalen fikk nylig tildelt 40.000 kroner fra fylkesråd for kultur, miljø og folkehelse, Ingelin Noresjø (KrF). De har også fått 10.000 fra Lofotkraftfondet.

-Deltakerne betaler selv reisen og oppholdet, men det koster med lys, lyd og transport. Vi er utrolig glade for at vi har fått disse midlene, sier Larsen som forteller at en komite er nedsatt for å jobbe med Lofotfestivalen.

-Jeg har med meg Jørn Svendsen, Nabil Al-Taie, Signy Silsand, Inger Johanne Arctander og Gunnlaug Bjørgo Larsen. Det er akkurat samme folkene som har vært med alle gangene, sier Larsen.

Trøndelag og Troms

Hun sier at tidligere har det kommet deltakere fra hele landet.

-De siste årene har det vært mye innskrenking på midler så det er ikke alle som kan reise så langt. Vi håper på besøk fra Trøndelag og Troms, i tillegg til alle i Nordland. Det er fortsatt litt usikkert hvor mange som kommer men jeg antar et blir mellom 60 og 100 personer som kommer., forteller Larsen som forteller at flere foreninger har signalisert at de vil hjelpe til med frivillige under festivalen.

-Alle er positive og jeg er så glad for at vi fikk det til i år, avslutter Aud-Karin Larsen.

Region Lofoten Seniordans. Fylkesråd for kultur, miljø og folkehelse, Ingelin Noresjø (KrF) bevilget også 7200 kroner til Seniordanserne i Lofoten. Pengene skal gå til oppgradering av instruktørene innen seniordans.

 

Kommentarer til denne saken