Onsdag kveld fikk hun sin debut i det som er norsk revys aller fremste utstillingsvindu. Det var en spent og forventningsfull Heidi som entret scenen for å fremføre en monolog. Den lokale førstegangsdeltakeren har den siste tiden gått rundt og kjent på at det var noe stort i vente. Derfor var den blide damen både glad og lettet da den aller første opptredenen på Høylandet var unnagjort. Hun kunne glede seg over at monologen ble godt fremført.

- Det var moro at Heidi fikk så god respons som hun gjorde. Det virket son publikum likte den, sa Martina Waane etter at teppet hadde gått igjen og det nærmet seg midnatt i den revygale bygda i Nord-Trøndelag. Lederen i Vestvågøy Teaterlag la ikke skjul på at hun var stolt på det lokale teaterlagets vegne. Det var som hun sa en milepæl at de hadde fått med et nummer i denne settingen. Hun krysser fingrene for at «sceneflørt) ikke blir det siste innslaget som trekker hun og andre fra Gravdal og Vest-Lofoten sørover.

Les også: Terrorhumor fra Lofoten videre i finalen

Fikk stor applaus

-Vi meldte på tre innslag og fikk med ett. Det er vi naturligvis fornøyde med. Det å få muligheten til å være med på dette er voldsomt motiverende. Her får vi både nye impulser og inspirasjon til å videreutvikle revyarbeidet, sa revylederen til Lofotposten etter at Svendsen hadde fått kraftig applaus.

Hun kjente sin besøkelsestid og sørget for at publikum fikk trimmet lattermusklene på en dag hvor aktørene som hadde fått innpass virkelig fikk dokumentert at det er høyt nivå på norsk amatørrevy. Jobben som skal peke ut finalistene får ingen lett jobb. De fem som får publikumspriser på de fem forestillingene går direkte til finale. De 95 andre numrene kjemper om 15 finaleplasser. Dermed sier det seg selv at det skal litt til å bli en del av den.

Les også: Debutanten fra vest i NM i Revy sikter mot finaleplass

Nyter opplevelsen

- Vi har ikke finalen i tankene. For oss er det som sagt bonus å få bli med her. Det handler om å suge til seg flest mulig inntrykk før vi på søndag reiser heim. Starten på Høylandet-oppholdet har vært bra og vi ser frem til fortsettelsen, sa Waane som nyter den opplevelsen det er å være på festival. Flere tusen personer fra Svolvær, andre streder i Lofoten og hele landet har tatt turen for å få med seg den 30.utgaven av Norsk Revyfestival.

Les også: Sterke saker fra teaterlaget