Gå til sidens hovedinnhold

Gunnlaug fikk kommunens kulturpris: – Hun har et glødende engasjement

Artikkelen er over 2 år gammel

Gunnlaug Bjørgo Larsen tildeles Vestvågøy kommunes kulturpris 2018.

I et ekstraordinært møte tirsdag besluttet formannskapet i Vestvågøy å tildele Vestvågøy kommunes kulturpris 2018 til Gunnlaug Bjørgo Larsen.

– Gunnlaug er en verdig prismottaker som har bidratt til kulturlivet i Vestvågøy i flere tiår. De andre som har mottatt prisen, har nå fått godt selskap, sier ordfører i Vestvågøy kommune, Remi Solberg, til Lofotposten.

Engasjert dame

I ei pressemelding skriver Vestvågøy kommune at Bjørgo Larsen har deltatt på brei basis i det lokale folke-/kultur og historielivet i Vestvågøy siden hun kom til Lofoten fra Vestlandet i 1963.

– Hun har et glødende engasjement som støttekontakt og hjelp til trengende, samt i natteravntjeneste og som politiker, skriver kommunen.

Hun har også deltatt aktivt i Vestvågøy Røde Kors, også som leder, og i Vestvågøy Husflidslag.

– Men det er på det lokalhistoriske plan hun i særlig grad har gjort en innsats. Dette som styremedlem i Vestvågøy Museum og i Vestvågøy Historielag, og som pådriver og administrator for Skaffnesdagen siden oppstarten i 1992.

Helt slått ut

Prismottakeren ble veldig overrasket da ordføreren ringte henne.

- Jeg ble helt slått ut. Det var veldig overraskende. Jeg hadde ingen anelse, og har heller aldri hatt noen tanker om at jeg skulle få den, sier Bjørgo Larsen.

Hun forklarer at hun har drevet med mye arbeid i lag og foreninger, men at hun ikke har tenkt på det som kulturarbeid.

- Når jeg tenker på kulturarbeid, tenker jeg på folk som synger, tegner eller maler, og på det feltet er jeg publikum. Men det var veldig gledelig å få prisen, og jeg synes det er artig at også andre ting blir verdsatt som kulturarbeid, sier Bjørgo Larsen.

- Hvorfor har slikt arbeid vært så viktig for deg?

- Jeg synes foreningsarbeid er med på å opprettholde et lokalsamfunn. At folk jobber sammen om noe som skjer, eller jobber sammen om å ta vare på noe, er med på å gjøre det.

Kommentarer til denne saken