Avviser krav om erstatning

Havnesjef: Ann-Helen Ernstsen i Vestvågøy kommune, forholder seg til Kystverkets konklusjon i saken.

Havnesjef: Ann-Helen Ernstsen i Vestvågøy kommune, forholder seg til Kystverkets konklusjon i saken.

Artikkelen er over 2 år gammel

Havnesjefen holder fast på sin vurdering om at Møster burde ha fulgt hovedleia inn til Buøyhamn.

DEL

Havnesjef Ann-Helen Ernstsen i Vestvågøy kommune vil ikke høre snakk om at de har ansvar i saken hvor en båt grunnstøtte inn mot Buøyhamn.

– Klart hvor du skal gå

Saken der en mann vil søke erstatning fra kommunen etter å ha grunnstøtt på en umerket bunnfylling i Buøyhamn i Stamsund, har utviklet seg. Mannen mener kommunen har ansvar for å ikke merke en påbegynt molo godt nok.

Ernstsen har en annen oppfatning.

– Det er gjort en vurdering av Kystverket. Alle er entydige på at du seiler ikke inn der han seilte uten å være lokalkjent. Da følger du hovedleia, sier hun.

– Hvorfor meldte ikke kommunen inn at moloen ikke ble fullført, og burde merkes i sjøkartet?

– Det er noen år siden dette, og før min tid. Dette burde kanskje ha vært tatt da det ble stopp i arbeidet. Fyllingen har vært umerket, men hovedleia har vært merket. Det har vært ganske klart hvor du skal gå, sier hun.

Ny vurdering

Når det er sagt; nå vil det bli gjort en ny vurdering. Til tross for at de ikke vil ta ansvar for at båten gikk på grunn, ser kommunen nå på mulighetene for å merke bedre i fremtiden.

– Når det skjer slike ting ser vi på om vi bør merke bedre. Vi ser på mulighetene, sier hun.

Fyllingen vil nå bli lagt inn i sjøkartet som et obs-område. Ernstsen mener Møster må stå for sin kommentar om arroganse selv.

– Vi forholder oss til kartene.

Artikkeltags