– Vi har lenge ønsket oss en treningsløype for barn og ungdom på rulleski. Arbeidet begynte rundt påsketider, og har pågått i hele sommer, sier Inge-Harald Olsen i Leknes skiklubb.

Nå er løypa ferdig bygget og planert. Til nytte for alle som trener på rulleski, går på ski, for bevegelseshemmede og folk med barnevogner.

– Løypa er så slett at vi nå kan begynne å tråkke med ti centimeter snøfall, sier han.

1,6 km lang

En lengre del av den er også blitt bredere.

– Vi har utvidet trassen, og ordnet med stikkerenner slik at løypa holder seg tørr, sier han og viser hvordan den nye løypa er bygget: Fra Lofothallen er traseen utvidet til 4,5 meter i 450 meter. Da kommer du til et kryss, hvor en 670 meter lang sløyfe fører deg tilbake i retning hallen igjen. Løypa er 1,6 kilometer tur/ retur hallen.

Arbeidet er gjort på dugnad i regi av skiklubben.

– Jannicke B. Nysæther og Jon Sverre Davidsen monterte sist helg lysene, forteller Olsen.

Nysæther og Davidsen er fagfolk, og gjorde jobben på dugnad.

Les også: – Når telen går er vi klare! (Leknes skiklubbi mars før arbeidet med rulleskiløypa startet )

Trenger 1,3 millioner

I alt er det satt opp 21 nye lysstolper. Systemet er det samme som tidligere; stolpene settes opp etter hvert som de «selges». Som sist gang, er det også denne gangen en miks av privatpersoner og næringsdrivende som har «kjøpt» stolper.

– Her er blant annet to fiskebåter på Ballstad som har kjøpt. Vi skal nå bestille skilt til stolpene, sier Olsen.

Det vil si navneskilt, firma eller personer, over hvem som «eier» stolpen. I alt har skiklubben investert rundt 1 million kroner i arbeidet. Nå trengs det nye penger for å få asfaltert runden.

– Vi skal søke Gjensidigestiftelsen, men trenger hjelp fra lokalsamfunnet, sier Olsen.

I sum 1,3 millioner kroner.

– Vi har som mål å asfaltere i 2018. Planen er da å asfaltere fra hallen, og hele den 1,6 kilometer lange løypen, sier Olsen.

Les også: Skiklubben fikk førjulsgave fra messenissen