– Det dreier seg om Lofoten Viking Cup som arrangeres på Leknes for Nordkalotten. Målgruppen aldersmessig er gutter og jenter i alderen 10-16 år. Torsdag og fredag dreier det seg om gruppespill, lørdag handler det om sluttspill i Leknes Idrettspark, fortsetter prosjektlederen.

Lørdag kveld er det arrangement for deltakerne, og søndag er det avslutning på Vikingfestivalen 2017 på Lofotr Vikingmuseum. På Borg. Her har alle deltakerne fri adgang og muligheten til å oppleve et ekte høvdingsete og delta i spennende aktiviteter, fortsetter Arne H. Reiersen.

Mer enn det sportslige

– Lofoten Viking Cup er mer enn et sportslig arrangement. Det er også et næringsarrangement. Vestvågøy Næringsforum har innvilget 30.000 kroner av næringsfondet til fotballturneringen, og daglig leder Søren Fredrik Voie i næringsforumet er med i styringsgruppen for Lofoten Viking Cup. En ønsker å skape noe nytt. Et samarbeid med Lofotr Vikingmuseum på Borg er også en viktig brikke i arrangementet, og Ole Martin Hammer fra vikingmuseet er også med i styringsgruppa – som i tillegg består av Sten Roger Sandnes, Alf Einar Gjertsen og Jonny Finstad. Vestvågøy kommune er også en positiv støttespiller i forhold til dette med overnatting og bespisning på skoler og i idrettshaller, forteller prosjektlederen.

Sekretariatet er lagt til Meieriet kultursenter, hjertet i Leknes.

8-10 personer

Planleggingen av Lofoten Viking Cup har foregått i lang tid. Nå er en endelig kommet så langt at alt er kvalitetssikret og invitasjoner for påmelding er lagt ut. Foreløpig i hele Nord-Norge, etter hvert også i Nord-Sverige. Per i dag er en stab på 8-10 personer i sving med forberedelsene til Lofoten Viking Cup 2017.

– Får vi 100-120 lag på plass første året, vil vi være tilfreds – og få en god test på om vi får dette skikkelig til. Etter hvert håper og tror vi at Lofoten Viking Cup vil vokse seg større og større, og da vil det være aktuelt å samarbeide med naboklubbene i Vestvågøy med tanke på baner, kiosk og kafé. Akkurat nå er markedsføringsbiten i fokus, avslutter Arne H. Reiersen.