Gå til sidens hovedinnhold

Lokker seniorer på nett ned slektsforskning

Seniorsurfdagen 22. september

Artikkelen er over 4 år gammel

22. september er den nasjonale Seniorsurfdagen. Seniornett Leknes inviterer alle seniorer til åpent møte denne dagen der slektsforskning er temaet. Terje Karlsen er hyret inn som foredragsholder.

Seniorsurfdagen er Norges største landsdekkende IT-arrangement og arrangeres av lokale Seniornett foreninger.

I år samarbeider Seniornett med Slekt og Data (DIS) og temaet er slektsforskning.

Seniornett Leknes markerer dagen med et åpent møte i kommunestyresalen den 22. september.

– Dagen er ment som et lavterskeltilbud for alle seniorer. Vi blir først å komme med litt generell informasjon om senior nett og hva vi har å tilby. Vi vil også fortelle litt om Seniorsurf-dagen, sier Gjermund Molund som er leder i Seniornett Leknes.

Han har med seg Inger Benjaminsen, Aud Karin Larsen, Kåre I. Skulbru og Eva Pedersen med seg i styret.

Temaet for dagen er slektsforskning.

- Enkle å bruke

– Vi har vært så heldige å få Terje Karlsen til å fortelle litt om de forskjellige slektsforskningsprogrammene som finnes i dag. Vi blir også å følge opp dette temaet på et av våre medlemsmøter i løpet av høsten, sier Molund.

Terje Karlsen er klar på at slektsforskning blir lettere ved hjelp av dataprogram.

– Når du først har lært programmene er de enkle å bruke. Fordelen med programmene er at du slipper å gå rundt å huske på alle navn og datoer. Jeg blir å komme med råd hvordan folk skal komme i gang. Når en først er kommet i gang er det ofte gjort, sier Karlsen.

– Det kan jeg skrive under på. Da jeg fikk den nærmeste familien på plass var det gjort. Da ble jeg virkelig bitt av slektsforskningsbasillen, skyter Kåre I. Skulbru.

Åpent for alle

Styret i Seniornett Leknes håper flest mulig tar turen til kommunestyresalen 22. september.

–Som sagt er møtet åpent for alle og vi håper selvsagt at flest mulig blir medlemmer. Det å lære seg data kan nok for mange føles litt skummelt, men det er det ikke. På våre møter lærer vi av de andre. De som står fast får hjelp av dem som kan dette. Vi ønsker alle hjertelig velkommen både til Seniorsurfdagen 22. september og til å bli medlem hos oss, avslutter styret i Seniornett Leknes.

Store nyheter, trafikkulykker og stengte veier - last ned nyhetsappen fra Lofotposten og få varsel på mobilen når noe skjer:

Pushvarsel Lofotposten for iphone/ipad

Pushvarsel Lofotposten for android

Kommentarer til denne saken