Gå til sidens hovedinnhold

Klart for Leknesløpet i helga: – Vi ønsker å gi et tilbud til de som trener

Artikkelen er over 5 år gammel

For fjerde året på rad inviterer Leknes skiklubb til Leknesløpet. Lørdag braker det løs.

Etter at Lofoten Maraton ble lagt ned i 2012 tok Leknes skiklubb opp hansken og arrangerte Leknesløpet for å gi et tilbud til de mange løpsglade på Vestvågøy.

Årets løp følger den tradisjonelle modellen med barneløp, i tillegg til to løp på henholdsvis fem og ti kilometer.

– Vi har også en egen klasse for dem som ønsker å gå eller løpe uten tidtaking. Det blir en tur på omtrentlig fem kilometer langs lysløypa, sier leder i Leknes skiklubb, Inge-Harald Olsen.

Fysak i godt vær

Barneløpet går rundt Borgvatnet ved Lofothallen, mens konkurranseklassene på fem og ti kilometer følger fotgjengerfeltet gjennom Leknes, mot Fygle, og inn i lysløypa tilbake til start ved Lofothallen.

– De som deltar på den lengste distansen løper gjennom løypa to ganger. Vi ønsker å ha med oss flest mulig deltakere, og vi føler at vi har et tilbud som passer til alle og enhver, fortsetter Olsen, som gleder seg over at det også i år er meldt godt vær på konkurransedagen.

Heder, ære og premier

Det vanker også heder, ære og premier til de raskeste i både herre- og dameklassen.

– Både på fem og ti kilometer premierer vi de tre beste i begge klassene. På turløypa og barneløypa får alle medaljer, sier Olsen, og legger til at de har mottatt flere premier fra næringslivet som trekkes på startnummer.

– Det er blant annet fruktkurver, gavekort og andre fine premier. Det bruker å være litt spennende.

I helga må Leknesløpet konkurrere om deltakerne sammen med Lofoten Triathlon.

– Det er litt uheldig at det krasjer. Mange av dem som deltar på Lofoten Triathlon kunne nok vært med hos oss, men det er vanskelig på høsten når det skjer noe hver eneste helg. Vi ønsker å gi et tilbud til de som trener, og vi håper flest mulig kjenner sin besøkelsestid på lørdag, avrunder lederen.

Ashraf elsker å løpe - hater å tape

Bilder fra Leknesløpet i fjor:

Bildeserie

Se bildene fra Leknesløpet!

 

Kommentarer til denne saken