Eieren la fra seg sytøyet et øyeblikk. Kort tid etter på oppdaget eieren at både tråden og nåla var borte, og mistanken falt på den to år gamle katten av rasen devon rex.

Akutt

Dermed måtte Enzo av gårde i hui og hast til Lofoten Veterinærsenter AS hvor dyrlege Hilde Valberg tok røntgen av magen.
– Nåla var da ikke kommet ned i magesekken, men vi kunne se den tydelig. Den gikk nedover med nåløyet først, forteller dyrlegen.
Gjennom sin over 20 år lange praksis, har hun ikke vært borti lignende tilfeller.
– Men jeg har hørt at katter har spist tråd med nål i, og at det har gått bra. Lørdag måtte vi bare si som skiløper Therese Johaug: «Vi må ha is i buken», sier Valberg som tør spøke nå ettersom Enzo tre og et halvt døgn etter at han spiste nåla, har levert den tilbake til eieren som fulgte spent med ved siden av kattedoen.

Les også: Hun satt og ventet på å slippe inn i huset da ørna angrep

Nål og tråd

Nåla målte 4,2 centimeter og kunne perforere de indre organene til kattepusen. Likevel var ikke nåla nødvendigvis den største utfordringen: Det var den mellom 40-50 centimeter lange tråden veterinær Valberg var mest bekymra for. Den vistes ikke på røngten, slik at det var umulig å se hvordan den eventuelt hadde viklet seg i magen.
– Det var risiko for at den ville henge seg opp og skape problemer. Vi fulgte nøye med utover helga og var parate til å operere om det skulle bli nødvendig, sier Valberg.

Les også: Angrep katt som satt under et grantre

Asparges

Gjennom kolleger fikk hun tips om at katten burde fores med en bestemt grønnsak.
– Asparges inneholder mye trevler som ville pakke inn tråden og nål i magen. Aspargesen gikk ikke ned helt frivillig, men han er en medgjørlig og samarbeidsvillig katt, så det gikk fint, roser Valberg.
– Det er stor glede både her på veterinærsenteret og hos eieren over at nåla er kommet ut, godt inntullet i tråd - og asparges!
 

Les flere dyrehistorier fra Lofotposten her: lofotposten.no/dyrehistorier