Gå til sidens hovedinnhold

Åpnet barnehage med tautrekking

Artikkelen er over 2 år gammel

I stedet for snorklipping åpnet Lynghaugen barnehage med tautrekning mellom brukerne og kommuneledelsen.

– Vi har muskler, lød det fra ungene før de resolutt grep tak i tauet, og gikk seirende ut av duellen med ordfører Remi Solberg, varaordfører Anne Sand, rådmann Kjell Idar Berg og kommunalsjef Utdanning, Pål Einar Røch Johansen.

1. august ble den splitter nye kommunale barnehagen på Leknes tatt i bruk. Torsdag inviterte barnehagestyrer Tor Ivar Saupstad og personalet til offisiell åpning med kommuneledelsen, foreldre og besteforeldre som gjester. I påvente av at barnehagen skulle stå ferdig, har driften foregått i midlertidige lokaler ved Lekneshagen.

- Fantastisk flott barnehage

– Barna og personalet har fått en fantastisk flott barnehage. Den innfrir mer enn vi hadde forventet, sa Tor Ivar Saupstad da han ønsket velkommen.

Det er entreprenøren Teft på Leknes som står bak byggingen. Saupstad trakk fram medvirkning fra personalet i byggeprosessen som viktig for resultatet.

– Vi har hatt et meget godt samarbeid med entreprenør, og blitt invitert til å komme med innspill og ønsker. Vi har fått det bygget vi ønsket oss. Ungene leker med skrik og skrål, men det er ingen støy takket være materialvalget. De ansatte sier at de går hjem uten å være sliten av støy, sier Saupstad.

LES OGSÅ: Uenige om heftelse på barnehage: - Tungvint når kommunen skal styre utviklingen

– Viktig tilbud

Lynghaugen barnehage har kostet 21 millioner kroner (uten moms), og består av tre avdelinger med totalt 40 plasser. To kommunestyrer har diskutert byggingen før den ble endelig vedtatt.

– Noe av det viktigste vi gjør i Vestvågøy er gi et godt barnehagetilbud. Det gjør at ungene kan vokse opp i en god kommune, og foreldrene delta i yrkeslivet. Gode barnehagebygg og godt kvalifisert personell er viktig for å nå målet, sa ordfører Remi Solberg.

LES OGSÅ: Brukte lastebil i skolegården for å lære elevene noe viktig

Kommentarer til denne saken