Da Leknes Padleklubb ble etablert i 2008, var klubbens formål at de skulle tilby aktiviteter for familier, barn, voksne og funksjonshemmede. De skulle dekke et behov for alle, enten det gjaldt padling eller friluftsliv. Daværende leder i padleklubben, Torleif Utnes, prøvde lenge å gjennomføre aktiviteter for funksjonshemmede.

– Vi la opp en plan for en aktivitet i uka, med fast tid, sted og oppmøtetidspunkt. Det endte ofte med at jeg sto der helt alene, sier Utnes.

Fungerte dårlig

Utnes prøvde å engasjere støttekontakter, og han hadde flere møter med Flyktningetaten og Komite for funksjonshemmede.

– Alle syntes at det var et helt fantastisk prosjekt, men det ble aldri noe av. Jeg jobbet på, og holdt på å ødelegge meg selv før jeg ga opp. Man mister fort motivasjonen.

Dette pågikk i tre år. I mellomtiden var Utnes så heldig å få være med på STO, hvor han fikk ha padling i 50 % av svømmetimene.

– Dette var helt fantastisk, sier Utnes, som blir sett på som en ressursperson av Norges Padleforbund.

Han synes det er veldig synd at det ble som det ble med tilbudet for funksjonshemmede, og mener at det er viktig at Leknes Padleklubb kan tilby slike aktiviteter.

Les også: Kajakklubben har kjøpt nye kajakker og vil gjerne ha flere med ut på tur

Gjenopptakelse

I forbindelse med gjenopptakelse av tilbudet for funksjonshemmede, mottar nå Leknes Padleklubb 20.000 kroner i kulturmidler fra fagrådene i Vestvågøy kommune. Klubben har ikke alt klart ennå, men nåværende leder, Kent Hammer, bekrefter at det vil komme et tilbud for funksjonshemmede.

– Vi har en solid jobb foran oss for å se hvordan vi skal bruke pengene, sier Kent, og legger til:

– Vi er fortsatt i startgropa, men i første omgang skal vi jobbe med å få klubbhuset oppe og gå. Får vi det, har vi en plass å ha alt av utstyr, og da kan vi tilby aktiviteter for dem som ønsker det, uansett hvem det skal være.

Hva skal dere gjøre annerledes denne gangen for at tilbudet skal fungere?

– Det er det store spørsmålet. Vi har så vidt kommet i gang med prosessen. Vi er avhengig av å få klubbhuset på plass, sånn at vi kan satse videre derfra. Mye av pengene vil gå til tilrettelegging av klubbhuset, sier Hammer.

Han legger til at det er et stort ønske fra klubbens side å ha et slikt tilbud, og bekrefter at det blir et nytt tilbud for funksjonshemmede, så snart de har fasilitetene for det.

Les også: Ragne Elise og kajakkene