Erna Solbergs besøk i Lofoten har fått uventede ringvirkninger.

På nettstedet Reddit har altså et bilde tatt av VG-fotograf Kyrre Lien under Solbergs besøk i Lofoten blitt gjenstand for en såkalt "Photoshop battle".

Med andre ord klipper og limer brukerne bildet av Erna inn i uventede kontekster.

Under fanen "Prime minister of Norway pouring coffee" har mange tatt seg kreativ frihet til gjenbruk av fotografens bilde.

 

- Jeg skjønner jo at med det ansiktsuttrykket jeg har der, så kan det være fristende å bruke det i andre sammenhenger, sier Erna Solberg til VGTV.

Men selv om Erna er gjenstand for den humoristiske omklippingen, er det også en viss Lofotværing som følger med i "Photoshop-kampen".

Den som ikke nevnes med navn i VGs reportasje, og som ufrivillig er med i de fleste redigeringene, er Jonny Finstad (H), ordfører i Vestvågøy kommune. Det er nemlig ham Erna sjenker kaffe til på bildet - og i mange av de fantasifulle bilderedigeringene følger også Finstad med i bilderammen.

Finstad har selv delt VG-innslaget på sin Facebookprofil, med følgende kommentar:

"Hehe,jeg tullet med statsministeren og sa at egentlig var det hun som skulle ha den koppen hun skjenket til meg - rotekoppen:-) At Ernas latterkule skulle bli til en bilde-hit på nett- med meg som linselus,var jo overraskende og skøy:-)"

Les også: Kjøpte en palle smågodt

Les også: Norske "jordgubbar"

Les også: - Vi kan ikke ha spesialkompetanse alle steder 

Les også: – Statsministeren fikk et positivt bilde av Vestvågøy med seg hjem