Førstnevnte løp inn til sluttiden 3.54.10 timer, sistnevnte stoppet på 4.05.00. Brinchmann og Johansen var de eneste av de fem startende som fullførte helmaraton under årets Ribbemaraton.

Se bildeserie nederst i saken!

Gikk greit

- Det er rundt 25 år siden jeg løp maraton i konkurranse, men jeg har mange treningsmaraton bak meg fra da og fram til nå. Det gikk greit i dag, regn, men ellers greie forhold. Magen trøblet litt etter all julematen, men jeg kom meg da gjennom med et par stopp og litt gange, sier Jan-Levi Brinchmann.

- Det var hyggeligere å løpe første runde enn andre da Gøran Rasmussen Åland måtte bryte. Artigere å ha noen å prate med og løpe sammen med enn å løpe alene. Legger han til.

Veldig greit

- Jeg sier som Jan-Levi; det gikk veldig greit i dag. De beste forholdene vi har løpt Ribbemaraton under så langt. Første året var det masse vind og stedvis glatt, i fjor var det veldig kaldt, i år var det bare regn. Synd at Monika Kransvik måtte bryte løpet halvveis, det er alltid mer gøy å løpe sammen med noen enn å løpe alene, sier Lena-Britt Johansen.

- Egentlig krute godt vær og føre! slår hun fast.

Lena-Britt Johansen er den eneste som har fullført alle tre Ribbemaraton som har vært arrangert til nå.

Ensom majestet

Christian Magnussen løp inn til førsteplass i halvmaraton i herreklassen. Foran Petter Myklebust, Leif-Richard Larsen og Raymond Bakken. Vinnertiden ble 1.27.13 timer.

- Ingen problemer underveis. Jeg sparte meg litt mot slutten, det dreier seg jo om løp i Tromsø om noen dager, sier vinneren.

- Jeg slo til noen få kilometer fra mål og ristet Leif-Richard og Raymond av meg, smiler toer Petter Myklebust.

- Jeg hadde ikke sjanse da Petter slo til, medgir Leif-Richard Larsen.

- Samme her, melder Raymond Bakken som før løpet hadde som mål å fullføre.

Mona Sjåvik

Mona Sjåvik vant kvinneklassen halvmaraton på tiden 1.56.36 timer – foran Karin Hægdal, Caroline Brinchmann (16) som løp sitt aller første halvmaraton, og Line Ellingsen. I alt 17 deltakere til sammen i de to halvmaratonklassene, 5 deltakere totalt i helmaratonklassen.

22 løpere på startstreken er ny deltakerrekord i Ribbemaraton i regi av Lofoten Ultraløperklubb. Flere av de 22 startende hadde litt magetrøbbel underveis, kanskje litt mindre svineribbe, pinnekjøtt og gammelsteik bør være resepten neste år..!

Fullstendig resultatliste finner du på klubbens hjemmeside på Facebook.

Bildeserie

Ribbemaraton 2018