Gå til sidens hovedinnhold

Inviterer til åpent møte om velferdsteknologi: - Et nyttig virkemiddel

Seniornett Leknes inviterer til åpent møte

Artikkelen er over 3 år gammel

Torsdag inviterer Seniornett Leknes til et åpent møte der alle som lurer på hva som skjuler seg bak begrepet velferdsteknologi kan få svar.

Velferdsteknologien er på full fart inn i helsevesenet og nå har Seniornett Leknes tatt initiativet til et informasjonsmøte på rådhuset på Leknes 12. oktober.

– Pensjonistforbundet har utdannet såkalt velferdsteknologiambassadører. En av dem er Ingvald Myrseth fra Laukvik. Han kommer til å holde foredrag og det gjør også Kristian Berg som leder av fagutviklingsavdelingen i Vestvågøy kommune. Møtet er åpent for alle, sier Gjermund Molund, Kåre I. Skulbru, Aud Karin Larsen og Eva Lund Pedersen, som sammen med Inger Nystedt Benjaminsen utgjør styret i Seniornett Leknes.

De forteller at trygghetsalarmer var noe av det første som kom innen velferdsteknologi. Nå er mere på tur inn.

– Det testes nå ut automatiske medisindosetter som følger med og gir beskjed når brukeren skal ta medisin. Sengealarm er en annen nyvinning som gir beskjed til en sentral når pasienten går ut av sengen og er tilbake. Da unngår man situasjoner der folk har falt på golvet og blitt liggende lenge uten at det har blitt oppaget, sier Gjermund Molund.

Seniornett Leknes sier at velferdsteknologien er et virkemiddel for at folk skal få bo lengre hjemme.

– De aller fleste vil bo lengst mulig hjemme og med færre hender i omsorgssektoren er det viktig at velferdsteknologi blir utviklet og tatt i bruk, sier styret i Seniornett.

De skjønner at mange eldre synes det er mye nytt å forholde seg til.

– Vi skjønner godt at med stadig nye «duppeditter» så kan det være vanskelig å ta alt til seg. Derfor mener vi det er viktig å informere om alle nye ting. Vi er også enig i at ordret, Velferdsteknologi, ikke er lett å ta til seg. Trygghet i alle former er viktig og vårt mål er å ufarliggjøre dette og derfor håper vi flest mulig kommer på møtet på rådhuset førstkommende torsdag. Det gjelder alle seniorer, men også pårørende, sier Gjermund Molund.

Seniornett forteller at elevene på helse- og sosialfag er invitert og var har svart at de kommer. På møtet vil det bli brukt en skrivetolk. Det vil si at alt som blir sagt kommer opp på en storskjerm.

Kommentarer til denne saken