Sp-tvil om Lofoten Matpark

AKSJER: Styreleder Thorvardur Gunnlaugsson og daglig leder Gillian Hockly i Lofoten Matpark får økonomisk drahjelp fra Vestvågøy.

AKSJER: Styreleder Thorvardur Gunnlaugsson og daglig leder Gillian Hockly i Lofoten Matpark får økonomisk drahjelp fra Vestvågøy.

Vestvågøy kommune vil kjøpe aksjer for inntil 400.000 kroner i Lofoten Matpark.

DEL

Formannskapet landet på et enstemmig vedtak, men varaordfører Anne Sand (Sp) var i tvil om kommunen burde delta i aksjeemisjonen. Selskapet, som i hovedsak tilbyr tjenester knyttet til utredninger, har to svake år økonomisk bak seg. Så langt i år går driften med overskudd, og styret mener frisk aksjekapital kan bringe Lofoten Matpark over kneika.

– Under sterk tvil stemmer jeg for, men Vestvågøy Senterparti er skeptisk til at næringsliv skal utvikles ved hjelp av offentlige midler. Vi har hatt flere eksempler på at det ikke har fungert, som med Lofoten Næringshage og Lofoten Studie- og høyskolesenter. Vi vil gjerne ha kompetansen som Lofoten Matpark tilbyr i Vestvågøy og Lofoten, men slik kommuneøkonomien er jeg veldig i tvil om dette er en riktig investering, sa Sand.

Vestvågøy er største aksjonær med 37,04 prosent. Det nye aksjekjøpet skal sikre at kommunen opprettholder denne posisjonen. Vågan kommune har vedtatt å kjøpe aksjer for 50.000 kroner.

Søren Fredrik Voie (Høyre) mener det er viktig at Lofoten beholder kompetansen som finnes i Lofoten Matpark.

– Vi trenger et utredningsmiljø i Vestvågøy, ellers må kjøpe tjenestene utenfra. Målet bør heller være at selskapet skal bli stand til å selge tjenester utenfor regionen. Det er en vanskelig oppgave, men vi kan ikke gi opp.

Artikkeltags