Gå til sidens hovedinnhold

Etablerer også bensinstasjon på Gravdal

Artikkelen er over 5 år gammel

I september åpner Bunnpris dagligvarebutikk på Gravdal. Samtidig skal YX Norge AS være på plass med selvbetjente drivstoffpumper like ved butikkbygget.

Det er Pål Krüger, som står bak byggingen av Bunnprisbutikken, som har fått kjeden til Gravdal. Krüger skal være lokal driver av automatstasjonen.

– Jeg er svært fornøyd med at YX Energi etablerer seg på Gravdal. Plasseringen utenfor butikken vil styrke begge virksomhetene, selv om de har andre koblinger enn lokaliseringen. Jeg skal stå for driften. Det kan også være greit å få litt mer konkurranse på drivstoffmarkedet, sier Krüger.

– Konkurranse

Da han startet planleggingen av ny butikk på Gravdal oppfordret flere Krüger til å få etablert bensinstasjon samtidig. I dag er det ikke stasjon for drivstoff på Gravdal. Den daglige driften skal Bunnpris på Gravdal stå for.

– Jeg kontaktet YX Energi som tente på ideen. Det kan være greit å få inn nye kjeder, blant annet for å få mer konkurranse, mener utbyggeren.

12. i nord

– Vi er i en oppbyggingsfase i nord. Vi er glad for at vi nå får på plass den første etableringen i Lofoten, sier Lars Børge Larsen ved YX Norge sitt regionkontor i Harstad.

Automatstasjonen på Gravdal blir den 12. etableringen i Nord-Norge siden den første ble etablert på Bardufoss for to år siden. I Norge har YX-kjeden 210 stasjoner, de fleste er betjent.

YX Norge er eid av Reitan Gruppen, som er en del av konsernet til Rema-gründer Reitan-familien. YX Norge omsatte i fjor for 942 millioner kroner. Overskuddet var på 53,8 millioner kroner.

Selveiere

Ifølge Larsen er kjeden på stadig utkikk etter samarbeidspartnere.

– YX er en kjede for selveiere. Vi er stadig på jakt etter nye partnere. Dukker de rette mulighetene opp utelukker jeg ikke flere etableringer i Lofoten. Foreløpig er det kun Gravdal vi har bestemt oss for, sier Larsen.

– Vil forbrukerne merke at dere kommer hit?

– Vi skal være konkurransedyktige, og det skal kundene merke, sier Lars Børge Larsen.

Kommentarer til denne saken