Tidligere i høst ble det kjent at Marion Frantzen og Tommy Olsen, som eier og driver Unstad Arctic Surf på Unstad, var årets vinnere av næringsprisen i Vestvågøy. Vanligvis blir prisen delt ut under Matfestivalen i Lofoten, men siden prisvinnerne var bortreist ble dette utsatt.

– På verdenskartet

Under Vestvågøy Næringsforum sitt medlemsmøte onsdag kveld var det klart for prisutdeling, og det var ordfører Remi Solberg som sto for utdelingen.

– Dere har gjennom surfing satt Unstad, Vestvågøy og Lofoten på verdenskartet. Dette har dere klart med en formidabel innsats. Dere har hele tiden vært opptatt av å levere høy kvalitet på alle deres tjenester, og opptatt av alle som kommer til dere skal få like god service. En annen viktig ting for at dere får prisen er at mange unge har valgt å flytte til Vestvågøy på grunn av dere og deres bedrift. Det står respekt av det dere har gjort, og dere har virkelig fortjent næringsprisen, sa ordføreren før han delte ut prisen til Tommy Olsen og Marion Frantzen.

Prisen består av et diplom og et kunstverk laget av Tor Vegard Mørkved.

– Stolt, glad og kry

Prisvinnerne var stolte og glade etter å ha fått det synlige beviset på at de er tildelt næringsprisen.

– Det å få en slik pris setter vi stor pris på. Vi var glade, stolte og krye når vi fikk vite at vi hadde fått prisen, og det er vi også i dag. Det er ikke bare vår fortjeneste at vi har fått det så bra til. Vi har noen fantastiske ansatte som hele tiden står på og vil alltid det beste for våre gjester. Jeg er jo «innvandrer» fra Vågan, men vi ble godt mottatt av folket på Unstad, sier de to.

– Hvor mye betyr en sånn pris?

– Oi, det er klart det betyr mye. Det er en stor anerkjennelse for at det vi har gjort er rett. Det er ikke sånn at vi har gått rundt og tenkt på om vi ikke snart skal få næringsprisen, men når vi nå har fått den er det stort, sier Tommy.

De to la ikke skjul på at de er fornøyd med Vestvågøy.

– Vi bor og jobber på den største, vakreste og beste øya i Lofoten. Og kanskje aller viktigst. Vestvågøy er den øya i Lofoten med størst potensial, sier de to prisvinnerne.

Etter prisutdelingen vanket det kake fra Vestvågøy kommune, og mange gratulasjoner fra næringsaktørene som var på møtet.