Vestvågøy: Overforbruk, garanti og hasteprosjekt står på dagsorden i dag

MØTES: Havbruksareal, sprengt budsjett og lånegaranti er blant sakene kommunestyret i Vestvågøy skal behandle tirsdag.

MØTES: Havbruksareal, sprengt budsjett og lånegaranti er blant sakene kommunestyret i Vestvågøy skal behandle tirsdag. Foto:

Formannskapet lover at overføringer av penger fra Haug Syd på Gravdal til Leknes ikke skal få konsekvenser for framdriften.

DEL

Tirsdag behandler kommunestyret om fem millioner kroner skal overføres fra vann- og avløpsprosjektet på Haug Syd og til utbedringer på Leknes. Kommunen ønsker å utbedre anlegg for vann, avløp og spillvann i forbindelse med at det skal bygges gang- og sykkelvei ved Vest-Lofoten videregående skole, og vil bruke to millioner kroner av avsetningen til området på Gravdal.

I tillegg anbefales å tilføre to millioner kroner til å bedre vann og avløp knyttet til arbeidet med Storgata.

- Bør låne penger

Ifølge kommunen skal overføringen av pengene ikke gå ut over framdriften til Haug Syd. Anbudsfristen var i april, og arbeidet skal prosjekteres i løpet av året. Byggestart er planlagt i januar 2020.

– En reduksjon på fem millioner kroner fra dette budsjettet inneværende år vil ikke få konsekvenser for framdrift, heter det i innstillingen fra rådmannen.

– Jeg stiller spørsmål ved hvorfor ikke rådmannen fremmer forslag om ekstrabevilgning eller låneopptak til prosjektene på Leknes framfor å halvere avsetningen til Haug Syd. Gravdal-prosjektet har vært endret underveis. Nå skapes det en usikkerhet om gjennomføringen, selv om det sies at dette ikke forsinker prosjektet, mener kommunestyrerepresentant Pål Krüger (Frp).

Klagesaker

Av andre saker på kommunestyrets dagsorden er nytt administrasjonsbygg ved Ballstad skole til 43,5 millioner kroner, om kommunen skal garantere for lån på 5,5 millioner til Opdøl Montessoriskole, 400.000 kroner til aksjekjøp i Lofoten Matpark og revisjon av årets budsjett, som viser et overforbruk til nå i år på 12,5 millioner kroner.

Videre skal politikerne diskutere retningslinjer for spesielt farlig skolevei, revisjon av områder som skal avsettes til havbruk og arbeidet med 2020-budsjettet.

Kommunestyret får også klagesaker på bordet. Andrikken Eiendom AS har klaget på tillatelsen til Lofotr Hotell, og mener kommunen først bør vurdere om det er marked for to hoteller på Leknes. Nabo Arne Fredriksen mener det planlagte hotellet forringer verdien av hans tomter, samt at det skaper trafikkproblemer.

Les også: Vil fjerne 2,6 årsverk i akuttilbudet: – En dramatisk svekkelse

Les også: Frp vil bygge nytt Ballstad-basseng

Artikkeltags