Stjerne fra Game of Thrones spiller inn ny tvserie i Lofoten

Hovedrolle: Kristofer Hivju, kjent fra blant annet storsuksessen «Game of Thrones» skal spille hovedrollen i NRK-serien «TWIN». Hvis alt går etter planen starter innspillingen av serien på Unstad neste vår. 	foto: Håkon Mosvold Larsen

Hovedrolle: Kristofer Hivju, kjent fra blant annet storsuksessen «Game of Thrones» skal spille hovedrollen i NRK-serien «TWIN». Hvis alt går etter planen starter innspillingen av serien på Unstad neste vår. foto: Håkon Mosvold Larsen

Artikkelen er over 3 år gammel

Dersom alt går etter planen skal NRK-serien «TWIN» med Kristofer Hivju i hovedrollen filmes i Lofoten neste vår.

DEL

Serieskaper Kristoffer Metcalfe forteller at serien handler om en slask som aldri har fått til noe. Han er innflytter fra Østlandet, som sammen med tvillingbroren flytter til Lofoten for å surfe. Her oppstår det komplikasjoner, og hovedpersonen må ta over tvillingbrorens identitet for å skjule en forbrytelse.

Metcalfe og Kristofer Hivju har bodd sammen i kollektiv, og holdt på med ideen i ti år.

– Dette er drømmerollen, og et prosjekt jeg brenner veldig sterkt for. Det er en stor glede å være med å utvikle denne TV-serien, og jeg kan ikke vente med å vise den til publikum, sier Hivju til NRK, som først omtalte saken.

Unstad som arena

Produksjonen planlegger å spille inn «TWIN» på Unstad i Vestvågøy. Hvorfor har produsenten et klart svar på.

– Vi tenker at Lofoten er et spektakulært sted og i denne serien vil landskapet være som en karakter som former historien. Det er noe med det at når du er på en øy intensiveres ting betraktelig. Det blir mer tydelig at det finnes grenser, sier Sigurd Mikal Karoliussen i Nordisk Film Production, og legger til at innspillingen er planlagt neste vår rundt påsketider, når det er skarpt lyst, men samtidig vinter og snø i fjellene.

– Når vi tar med oss serien ut i verden, kommer kombinasjonen av Lofoten og Hivju til å gi oss oppmerksomhet.

Til Paris

Unstad: Unstad i Vestvågøy er planlagt som arena for NRK-serien «TWIN». foto: Arkiv

Unstad: Unstad i Vestvågøy er planlagt som arena for NRK-serien «TWIN». foto: Arkiv

 

Skaperne av serien skal til Paris i slutten av april for å selge inn serien på markedet, selv om opptakene ikke har startet enda.

Ifølge Karoliussen er festivalen Series Mania den viktigste møteplassen for TV-drama i Europa, hvor folk fra Netflix, HBO og de store TV-kanalene fra hele verden kommer for å finne sin neste serie.

– Det å komme gjennom nåløyet og få presentere serien vår på festivalen er helt fantastisk. Det er vi utrolig stolte over, sier Karoliussen.

«TWIN» er den første TV-serien som kan selges inn på Series Mania, og produsenten har stor tro på at serien derfor kan lykkes internasjonalt. Over tre dager skal de presentere serien for potensielle TV-stasjoner.

– Vi er avhengig av internasjonal finansiering for å realisere serien. Det å komme på radaren på Series Mania gjør at vi får oppmerksomhet, og vi har allerede hatt stor pågang fra flere TV-stasjoner. Vi har store planer om å ta en beslutning om å gå i gang med produksjonen i august, og jeg håper vi rekker å finansiere serien før den tid, avrunder Karoliussen.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken