MOT-leder og ordfører Remi Solberg er stolt over MOT-arbeidet som nå har pågått siden 2012. Et arbeid som tas og verdsettes av ungdommen.

Dette i så stor grad at nettopp elevenes tilbakemeldinger førte MOT Vestvågøy opp på scenen under Årets ildsjelsamling på Hell utenfor Trondheim.

Juryen begrunner tildelingen slik: «Veldig god score på desemberundersøkelsen flere år på rad. Solid toppforankring. En solid MOT-coachgjeng med Jørn Svendsen i spissen, og en engasjert koordinator i Lars Bakke. Kom også i gang med MOT på Vest-Lofoten videregående skole fra høsten 2015. Ellers: De ser MOT i et langsiktig perspektiv.»

– Elevene gir oss karakterer om hva MOT betyr for dem. Det er de og foreldrene deres som gjorde at vi ble nominert, sier Jørn Svendsen, MOT-coach.

Det merker coachene på de ulike skolene.

– Jeg har snakket med elevene på mellomtrinnet om MOT. De spør meg hva som skal til for at de blir MOT-ungdom. Slik at det betyr noe, sier Marit Hagen ved Leknes skole.

Tryggere elever

Vest-Lofoten videregående skole har bare ett år med MOT i skolen. Allerede viser evalueringen en god effekt.

– Elevene sier de har blitt tryggere, de tar egne valg og klassemiljøet har blitt bedre, forteller Vigdis Unstad og Christian Gravem.

Slik begynner en positiv spiral; ungdommen blir mer robust. Ikke bare.

– Robust ungdom skriver ikke stygge ting på Facebook, sier Frank Johnny Johansen på Leknes skole.

Unstad slår fast at et bedre klassemiljø også fører til et bedre læringsmiljø.

Med andre ord, vinn-vinn.

Ordføreren har tatt kursene

Gravem er glad for at de for ett år siden begynte med MOT.

– Dette er noe av det beste vi har gjort av prosjekter. Jeg tror på verktøyet; at ungdom selv ser hva som fungerer og ikke. Det er ikke de voksne som forteller dem det, sier han.

Ordfører Remi Solberg har tatt kursene og er kommunens MOT-leder. Han er glad for prisen og sier MOT skal inn enda dypere i Vestvågøy kommune.

– Vi skal nå begynne arbeidet med kommuneplanens samfunnsdel. Det er helt naturlig at MOT tas med her, sier han.

Les også: - Krevde mot til å stå på scenen