Gå til sidens hovedinnhold

Aimee inviterer til julemarked: – Lite og mer uformelt enn de fleste andre

Artikkelen er over 2 år gammel

Aimee Larsen er på matmesser hver helg fra oktober. Lørdag avslutter hun med julemarkedet i Stamsund.

Sammen med keramiker Gunvor Tangrand står hun bak julemarkedet i lokalene som tidligere rommet bensinstasjon og senere Mannfallet pub. Bygget er eid av Tangrand og ektemannen, og det er tredje gang at duoen arrangerer julemarked.

– Vårt julemarked er lite og mer uformelt enn de fleste andre. Vi håper folk har lyst på et avbrekk før jul. De som ikke har fått all julematen i hus, får sjansen til å kjøpe det siste her, sier duoen som har fått åtte produsenter av lokal mat til å ta turen til Stamsund. Det marine innslaget blir Lofoten Seaweed med sine tangprodukter, resten selger «grønne» produkter.

– Markeder viktig

Aimee Larsen driver Aimees Farm på Justad på Vestvågøy, og selger egenproduserte kjøttprodukter. Fra oktober deltar hun på matmesser og julemarkeder. Tre ganger har hun tatt turen til Tromsø, foruten Vesterålen.

– For meg er markeder en flott måte å komme i kontakt med kundene på, og bli synlig. Jeg har økt omsetningen i år, mye takket være markeder. Her møter jeg kunder, og kontakten på markeder gjør at mange handler hos meg hele året.

Hun planlegger nå å etablere en liten gårdsbutikk på Justad.

– Alt er ikke klart for bygging. Å delta på markeder skal jeg uansett gjøre, sier Aimee Larsen som lover grillmat under lørdagens marked.

– Trenger møteplasser

Gunvor Tangrand har etablert keramikkverksted i Stamsund. Familien er dessuten i gang med å planlegge bolig vegg i vegg. Hun satser på at markedet skal bli en tradisjon.

– Jeg tror folk setter pris på en slik møteplass. Det er viktig å bidra til at lokalprodusert mat når ut til kunder. Det vil jeg gjerne bidra til. Markeder er dessuten viktig for å bygge nettverk fordi de kobler produsenter sammen.

Selv har hun koblet seg sammen med Tonje Vestgård fra Stokmarknes som produserer såper under merkevaren «Reine såper». Tangrand lager såpekopper i keramikk til Vestgårds produkter. Ideen og produktnavnet fikk Vestgård etter at hun og samboeren kjøpte hus på Vindstad i Moskenes.

– Å koble kunsthandverk med matprodukter og andre produkter er spennende. Det kan komme mange gode ideer fra matmarkeder, sier Tangrand.

Kommentarer til denne saken