Alpinsenter håper på kommunale kroner

Skiglede: Slik var stemningen da unge og voksne ski- og brettentusiaster tok i bruk alpinbakken i Stamsund i januar i år. Klubben håper på penger fra Vestvågøy kommune. – Vi har store utgifter, og driften av bakken gjøres på dugnad, skriver Lofoten snowboard og alpinbakke AS i søknaden.

Skiglede: Slik var stemningen da unge og voksne ski- og brettentusiaster tok i bruk alpinbakken i Stamsund i januar i år. Klubben håper på penger fra Vestvågøy kommune. – Vi har store utgifter, og driften av bakken gjøres på dugnad, skriver Lofoten snowboard og alpinbakke AS i søknaden. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Lofoten snowboard og alpinbakke AS i Stamsund ber om møte med kommunen.

DEL

Det koster å drive alpinanlegg. I Stamsund er arbeidet basert på dugnad. Inntektene fra unge og eldre ski- og snøbrettkjørere dekker ikke alle utgiftene.

– I fjor hadde vi ett uhell med en brøytemaskin som tok fyr. Vi måtte kjøpe en ny til 700.000 kroner, skriver Kristoffer Sandholm i et brev til kommunen. Sandholm er aktiv i alpinanlegget, men skriver brevet som privatperson. Han appellerer om at klubben skal få et fast årlig tilskudd til drifta.

Han viser til planer om å sette opp en ny heis som kan brukes av de minste.

– Dette koster penger, og vi ønsker mer midler fra kommunen. Dette er ett supert fritidstilbud til alle våre ungdommer i HELE kommunen-samt fra nabokommunene, skriver Sandholm.

Børge Nikolaisen i selskapet kjente ikke til henvendelsen til Sandholm, men sier følgende til Lofotposten:

– Vi har bedt om et møte med ordføreren for å diskutere kommunal støtte til alpinsenteret. Det håper vi ordføreren er med på. Vi får ikke en krone i dag, sier Børge Nikolaisen.

Les også: Ung dugnadsgjeng jublet etter å ha blitt hedret med pris

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken