Vestvågøy sykehjem har det siste året jobbet systematisk med å bedre arbeidsmiljøet. I det ligger også å få ned sykefraværet. Noe Lofotposten omtalte for noen uker siden, da ledelsen og de ansatte sendte deltakelse for å få en gratis konsert med en av deltakerne i «Hver gang vi møtes».

Onsdag fikk sykehjemmet kommunens egen pris «Godt arbeidsmiljø 2015».

– De tildeles prisen for den innsatsen og helhetlige jobben som medarbeidere og ledere har gjennomført for å ivareta et godt arbeidsmiljø og høyne nærværet, går det fram av juryens, det vil si arbeidsmiljøutvalgets vedtak.

Takker de ansatte

Bestyrer Mari Aksmo Theigmann er glad for prisen.

– Jeg er kjempefornøyd, og stolt. Dette har vi jobbet for et helt år. Vi har lagt ned et arbeid, og lyktes, sier hun til Lofotposten.

Theigmann berømmer i hovedsak de ansatte for å ha gjort, og gjør en god jobb.

– Vi hadde ikke klart dette uten alle dem, sier hun.

Derfor planlegges det en feiring hvor nettopp de ansatte får delta.

– Vi satte onsdag ned en gruppe som skal se på hva vi kan gjøre slik at personalet får nyte dette. Det kan bli en grillfest med underholdning, sier hun.

Nådde ikke opp

Sykehjemmet nådde dessverre ikke opp i KLPs konkurranse «Smil – du er på jobb».

– Det har vært et utrolig høyt nivå på bidragene, og det er en fryd å få innblikk i alle de gode arbeidsmiljøene som ansatte selv beskriver, sier juryleder Vibeke Os Bratlie i KLP.

KLP valgte ni deltakere til finalen, hvor vinneren får en konsert med en deltaker i «Hver gang vi møtes».

To av finalistene er fra Nordland. Dette er Nordlandssykehuset Bodø, Hjerteovervåkningen, og Gammelstua, Lamarktunet sykehjem på Sortland.

Arbeidsmiljøprisen i Vestvågøy komme er på 10.000 kroner.