Nå er hjertestarterne på plass: - Takk til næringslivet og foreninger som har bidratt

TAKK: Leder i Vestvågøy Taxi, Oddgeir Hartiviksen(tv) og nestleder Stian Hagh, takker Rune Liland fra Bilinord AS, Morten Hansen fra Mdesign og Bjørnar Hartvigsen og Arne Christoffersen fra Lions Club Lofoten for bidragene til hjertestarterne.

TAKK: Leder i Vestvågøy Taxi, Oddgeir Hartiviksen(tv) og nestleder Stian Hagh, takker Rune Liland fra Bilinord AS, Morten Hansen fra Mdesign og Bjørnar Hartvigsen og Arne Christoffersen fra Lions Club Lofoten for bidragene til hjertestarterne. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

I oktober bestemte Vestvågøy Taxi seg for å investere i hjertestartere i alle bilene. De ba også bedrifter og foreninger om økonomisk støtte. Nå er hjertestarterne på plass og onsdag ble noen av giverne takket.

DEL

Det var drosjeeier Bjørn Eirik Mikkola i Kirkenes som satte Vestvågøy Taxi på tanken om å installere hjertestartere i drosjene.

Les også: Drosjesjåførene er klare til å berge liv: Kjøper hjertestartere til alle drosjene

I fjor høst ble det bestilt hjertestartere til alle de 11 bilene ved Vestvågøy Taxi.

Etter at alle sjåførene har gjennomført kurs så er hjertestarterne nå plassert i bilene.

– Hjertestarterne er selvforklarende og lett å bruke. Det er en trygghet både for oss og passasjerer at vi nå har hjertestartere i alle bilene, sier Oddgeir Hartviksen som er leder i Vestvågøy Taxi.

– Vi er de første drosjene i Nordland som har hjertestartere, legger han til.

Til sammen har de investert rundt 120.000 i hjertestartere.

– Vi gikk ut og ba om støtte fra næringslivet og foreninger og vi FKK god respons. Lions Club Lofoten, Mdesign i Svolvær, Vestvågøy Næringsforum og Vestvågøy Boligstiftelse kjøpte hver sin hjertestarter som de ga til oss. I tillegg så har Bilinord AS; Lofoten Sparebank, Helselaget Håpet, Sortland Auto og Nordland Taxi bidratt med midler. Vi har også søkt Vestvågøy kommune om et bidrag og vi håper de ser nytten av hjertestarterne og bidrar, sier Hartviksen.

President Bjørnar Hartviksen i Lions Club Lofoten forteller at etter de fikk henvendelsen fra taxiene ble dette tatt opp på et medlemsmøte.

– Medlemsmøtet mente at vi ikke bare skulle støtte prosjektet, men betale for en hjertestarter og det ble enstemmig vedtatt. Vi støtter mange saker i lokalsamfunnet og dette er en av de viktigste. Samtidig er det vel første gang vi har gitt støtte til noe som vi håper aldri blir brukt, men det er en trygghet at drosjene har hjertestartere, sier Hartviksen.

Morten Hansen fra Mdesign i Svolvær betalte også for en hjertestarter.

– Jeg har mange gode kunder i Vestvågøy og dette er en samfunnsnyttig sak som jeg mer enn gjerne støtter. Jeg skal også betale en hjertestarter som skal plasseres i drosjene i Svolvær, sier Morten Hansen.

Artikkeltags