Gå til sidens hovedinnhold

Det utgjør mye penger

Arveprinsen har vunnet ni ganger i 2014

Artikkelen er over 6 år gammel

Travhesten Arveprinsen startet søndag for 14. gang i år og kunne bokføre sin niende seier.

-Den hesten er bare så sinnssyk flink. Han gir bestandig alt og har en utrolig vinnerskalle, sier en meget glad Anette Skulbru noen timer etter at Arveprinsen vant årets siste travløp på Harstad travpark søndag. Sammen med kusk Hans Christian Holm var Arveprinsen storfavoritt og de innfridde.
–Hans Christian og «Arve» er blitt storkompiser og er et skikkelig dream team, legger hun til. Etter at Arveprinsen har radet opp seiere så har ikke Anette blitt mer nervøs.
–Det som jeg er opptatt av er at hesten ikke skal skade seg. Plasseringen er ikke så nøye så lenge han er frisk, slår hun fast.
Etter søndagens seier er årsinntekten kommet opp i 143.500.
–Det har vært en utrolig sesong. Jeg vet det går opp og ned i denne sporten og vi må bare nyte dette, sier Anette.
Arveprinsen er en av de hestene i sin klasse som har vunnet flest løp og han er selvsagt også Lofotens beste hest.
–Det er stort for meg å få eie Lofotens beste hest. Svart Jo og Scott Odin er kjempegode hester og når vi er foran begge to er det bare stort. Det er også flott at Lofoten travlag har tre så gode hester, sier hesteeieren.
De som tror at Anette bruker masse tid på å trene Arveprinsen tar grundig feil.
–Jeg kjører ikke hest. Det tar Benedikte Skulbru, Susann Stokvik og Sigmund Jakobsen seg av og den jobben gjør de godt. Min jobb er å måke møkk. Jeg er også den som har ansvaret med å skjemme bort hestene. Jeg er «gulrotministeren» på stallen, sier den fornøyde hesteeieren som også hadde Clove Bud til start. Det endte med en 7. plass og 2000 kroner.
For noen dager siden fylte Anette 40 år og da fikk hun en gedigen overraskelse av familien..
–Jeg hadde lyst til å kjøpe en hest som heter Lauvås Brage, men fikk beskjed om at det var solgt. Overraskelsen var stor da hestebilen rullet inn på gårdsplassen og der sto hesten. Det var verdens beste gave, avslutter en meget glad Anette Skulbru fra Leknes.
På sine 14 starter er det bare en gang Arveprinsen ikke har tjent penger.

Kommentarer til denne saken