Årets TV-aksjon 21. oktober går til Kirkens Bymisjon, og arbeidet for et varmere samfunn. Bymisjonen har i forkant gått ut med oppfordring om å strikke oransje skjerf som skal deles ut til trengende i byer der Kirkens Bymisjon har kontor.

– Jeg så det på Facebook, og tenkte at dette vil jeg være med på. Kirkens Bymisjon gjør en veldig god jobb for uteliggere og andre i en vanskelig situasjon som trenger hjelp. Derfor er det en glede å få være med på denne aksjonen, sier Hjørdis Rasmussen fra Sennesvik på Vestvågøy.

– Vær med

Hun og venninnen Arnhild Rasmussen har gjort ferdig sitt første skjerf. Skjerfene skal være oransje, og Kirkens Bymisjon har lagt ut strikkeoppskriften på sin hjemmeside.

– Det er mange strikkeglade på Vestvågøy og i Lofoten. Min oppfordring til alle er: Vær med på aksjonen og strikk skjerf som noen vil få stor glede av. Jeg brukte en dag og fire nøster garn på skjerfet. Jeg liker å strikke, og fingrene går av seg selv når jeg ser på fjernsyn, sier Hjørdis Rasmussen.

Menighetshuset på Leknes tar imot skjerfene, og sørger for at det kommer fram til Kirkens Bymisjon. Nærmeste kontor er i Bodø.

– Det er veldig artig at privatpersoner deltar. Vi bidrar gjerne til at skjerfene som strikkes på Vestvågøy kommer fram til bymisjonen. Det er bare å levere de på menighetshuset i åpningstiden som er fra ti til to, sier diakon Kjersti Konsmo.

Deler ut skjerf

Kirkens Bymisjon skal henge opp og dele ut de oransje skjerfene i gater over hele Norge noen dager i forkant av TV-aksjonen.

– I tillegg til å være en fysisk gave til en som fryser, skal skjerfene minne folk om at det lever mange mennesker i byen som trenger å kjenne varme og inkluderende fellesskap. Det oransje skjerfet er til mennesker som fryser, til mennesker som vil vise sin solidaritet med mennesker som fryser og som opplever utenforskap, og til mennesker som vil vise sitt ønske om et varmt og inkluderende samfunn, heter det om aksjonen på hjemmesiden til Kirkens Bymisjon.

Vestvågøy-komite

Selve TV-aksjonen gjennomføres 21. oktober. I Vestvågøy består komiteen av Wenche Bolle, Randi Nilsen, Anne Sand, Evy Rita Holmen og ordfører Remi Solberg. Kommunen har bevilget 15.000 kroner til Kirkens Bymisjon.