Dette året har de en stor fotokonkurranse gående. Hver måned kårer de et bildet, og målet er å bruke hele året for å finne Norges fineste surfebilde. I mars var det Andreas Wolden sitt bilde fra Unstad som vant. Han er selv bosatt i Lofoten og ofte på Unstad for å ta bilder. Da vinnerbildet ble tatt hadde han ventet ganske mange dager på gode forhold, og da bølgene endelig kom hadde han en idè med å bruke steinene som ramme rundt surferen og fjellet som bakgrunn. 

- Jeg har vært mye på Unstad, så jeg hadde en tanke på hvordan jeg ville at omrrammingen skulle se ut. Det blir tatt hundrevis av bilder herfra, så jeg prøver å tenke litt nytt når jeg er her, sier Wolden om bildet.

Inspirasjonsbildet

Tobarnsfaren jobber i Havforskningsinstituttet, og har drevet med fotograferingen i rundt ti år, men forteller at det først er de tre siste årene at han har spisset, utviklet og sett gode resultater av hobbyen. Han følger godt med og ser mye av de fantastiske bildene som tas i Norge. At han skulle ta vinnerbildet var han langt i fra sikker på.

- Jeg hadde jo selvfølgelig håpet på det, men konkurransen er hard med gode fotografer på et høyt nivå. Derfor var det veldig artig at mitt bildet ble valgt ut.

I en pressemelding fra SurfNorge trekker Wolden fram et nordlysbildet av Mick Fanning, tatt av Mats Grimsæth og Emil Sollie. Bildet har gått verden over.

Hard konkurranse

Redaktør i SurfNorge, Henrik Bydal, forteller at bidragene i konkurransen er mange og nivået skyhøyt. Premien er også fristende, og den som stikker av med seieren vinner en tur til Hawaii fra Kilroy Travels, telt, surfebrett, våtdrakter og gavekort.

- Det er en jury som kårer bildene, og Andreas klarte å imponere. Det er som han sier; det er mange som tar bilder fra Unstad, men Andreas hadde en orginal vinkel. I tillegg ser juryen på hvor mye innsats og jobb som ligger bak bildet. Andreas sitt er ikke tatt tilfeldig, og naturen og omgivelsene trekker også opp, sier Bydal.

Av de 12 månedsvinnerene, skal det trekkes en hovedvinner i slutten av året. Wolden er spent på resultatet.

- Det hadde vært vanvittig å vinne. Det er en stor drøm, avrunder han.