– Jeg er litt stolt over det jeg har klart å få til. Det må jeg innrømme, sier fotterapeut Katrin Muth Johansen i det hun tar imot oss på Tipp Topp Tå klinikken som hun har etablert hjemme i huset hos foreldrene på Bolle i Vestvågøy.

Katrin forteller at fotterapiutdanningen tar vanligvis tre år.

– Jeg valgte å ta utdanning komprimert ned til ett år på en privat skole i Bergen. Det var knalltøft, men det gikk, sier 21 åringen

Hun har lenge hatt som mål å ha egen klinikk og rett etter påske tok hun imot de første pasientene.

Hjemme på gården

– Det var mye papirarbeid før alt var i orden. Siden jeg driver med medisinsk behandling må alt være godkjent før jeg kunne starte. Jeg har investert nesten 100.000 i utstyr. Jeg kan fastslå at hadde ikke foreldrene mine latt meg få etablere klinikken her hjemme på gården hadde det blitt vanskelig. De har mye av æren for at jeg fikk det til, slår hun fast.

Katrin driver med medisinsk behandling.

– I tillegg til komplette fotbehandlinger, tilbyr jeg også behandling i sammenheng med enkle problemer, for eksempel inngrodde negler, vorter, torner og idrettsskader på tær. Mange kommer hit av ren velværegrunner, sier fotterapeuten som forteller at det i dag er flere fotterapeuter i Lofoten.

– Alle har nok å gjøre og jeg har allerede fulle lister. Jeg har fått mange gode tilbakemeldinger og alle gir meg ros for at jeg starter opp for meg selv, sier Katrin.

Lærervikar

Foreløpig så driver hun fotklinikken på ettermiddag og kveldstid. På dagtid jobber hun som lærervikar.

– Jeg måtte ha en inntekt i bunn og derfor valgte jeg denne løsningen. Foreløpig fungerer dette perfekt. Mange av mine pasienter sier at det passer bedre for dem på ettermiddags/kveldstid, forklarer hun.

Selv om hun nettopp har startet fotklinikken går turen snart fra Vestvågøy.

– Jeg fikk nettopp et tilbud fra en stor klinikk i Tromsø og det har jeg takket ja til. Der skal jeg jobbe som fotpleier sammen med andre helsefaglige yrker som fysioterapi, osteopati, kiropraktikk og sykepleier. Jeg drar til høsten og gjør det for å skaffe meg mer erfaring før jeg kommer tilbake til Vestvågøy. På denne klinikken vil jeg lære også mye tverrfaglig. Jeg har litt vondt i magen på grunn av mine pasienter, men samtidig er det viktig for meg å utvikle meg faglig go det kommer også mine pasienter til gode når jeg kommer tilbake, slår hun fast.