Rosa aksjon for hjelp mot senskader

Artikkelen er over 1 år gammel

4. oktober går startskuddet for årets Rosa sløyfe-aksjon i Lofoten.

DEL

Som i fjor retter også årets aksjon oppmerksomheten på senskader etter brystkreftbehandling.

– Vi ønsker å øke oppmerksomheten rundt senskader, slik at det skal bli lettere å forstå at kreftfri ikke alltid betyr det samme som å være frisk. Minst en av tre brystkreftpasienter får senskader. Det kan være smertefullt og hemmende, og mange får problemer med å innfri egne og andre forventninger, sier Astrid Moen og Tove Lorentzen i Lofoten Brystkreftforening som er ansvarlige for aksjonen i Lofoten. Foreningen i Lofoten har 72 medlemmer.

Årets Rosa sløyfe starter allerede 4. oktober når «Rosa-hengeren» ankommer parkeringsplassen ved Lofotsenteret på Leknes.

– Her blir det delt ut informasjon, samt salg av Rosa sløyfe-effekter, sier Moen og Lorentzen.

Svolvær og Leknes

Aksjonsdagen er delt mellom Leknes og Svolvær, med markering med stand på Lofotsenteret og Rema på Leknes 13. oktober og i Amfi i Svolvær 20. oktober. Inntektene fra årets landsaksjon skal gå til forskning på senskader, og på persontilpasset kreftbehandling, som, ifølge Kreftforeningen, vil spare mange for senskader. Rundt 3400 kvinner, og et lite antall menn, får årlig brystkreft, ifølge foreningen.

– V håper at årets aksjon skal bidra til enda større åpenhet rundt konsekvensene av sykdom og behandling, sier generalsekretær i Kreftforeningen, Anne Lise Ryel i en pressemelding.

Hvert år stiller aksjonen med rosa sløyfe med ny design. Årets er designet av tidligere freestylekjører Kari Traa.


Artikkeltags