KrF i Vestvågøy så ut fra de siste målingene til å bli valgvinnerne på Vestvågøy, med over 11 prosent. men da valgresultatet forelå viste det seg at 7,2 prosent av stemmene var gitt til KrF. Det betydde to mandater.

-Litt skuffet

Førstekandidat Hilde Holand var litt skuffet over resultatet.

-Ut fra målingene så hadde vi håpet på litt større oppslutning, og vi er nok litt skuffet. Nå er vi inne med to mandater, men vi mangler bare noen få stemmer for å få det tredje mandatet. Det håper jeg virkelig at vi får, sier Holand.

Hun var på andreplass på fylkestingslista til KrF og målingene viste at hun hadde en sjanse til en fast plass.

Fylkestinget glapp

Fasiten viste at hun ikke fikk plass.

-Marginene var ikke på vår side og det viser jo bare at valgmålinger og valg ikke er det samme. Sånn det ser ut nå så kan det gå mot samme konstellasjon i fylkesrådet som i denne perioden. Får Arve Knutsen fra KrF fortsette som fylkesråd betyr det at jeg er inne. Det blir spennende dager, sier Hilde.

Hektisk tid

Hun sier det har vært en spennende og lærerik valgkamp.

-Det har vært en hektisk tid, men det er kjempeartig. Jeg gleder meg nå til å gjøre en god jobb i kommunestyret. Om det bli i posisjon eller i opposisjon får tiden vise, sier Holand.

-Skulle det vise seg at jeg får plass på fylkestinget blir det en ny spennende utfordring, avslutter en smilende Hilde Holand.

Les også: Her er resultater for Vestvågøy