Venstre har i denne perioden en kommunestyrerepresentant og det er Gry Åland. Hun sto også på førsteplass, mens Gøran Rasmussen Åland sto på andreplass foran årets valg. Venstre hadde et klart mål om å få to mandater etter mandagens valg.

Gøran Rasmussen Åland, som er en habil løper, gikk langt for å lokke velgere.

-Hvis jeg får plass i kommunestyret skal jeg løpe Vestvågøya rundt, slo han fast i Lofotposten.

Mandag kveld ble det klart at Venstre kun fikk ett mandat og Rasmussen Åland anså slaget som tapt.

Etter at fintellingen av personstemmer og slengere var over natt til tirsdag viste det seg at det var Gøran, som sto på 2. plass,  som fikk plassen for Venstre i kommunestyret.

-Det var ikke sånn jeg egentlig hadde tenkt det skulle gå. Jeg hadde jo håpet på vi skulle få to mandater, sier Rasmussen Åland.

-Så nå skal du ikke løpe slik du lovet?

-Jeg lovet at jeg skulle løpe hvis jeg kom inn i kommunestyret og jeg kom inn. Det er en selvfølge for meg at jeg skal holde det jeg lovet og løpe skal jeg, slår han fast.

Når han skal ta løpeturen er litt uvisst.

- Denne helga skal jeg løpe mila, halvmaraton og maraton i Oslo og trenger noen dager på å restituere meg, sier Rasmussen Åland.

29. september skal kommunestyret konstitueres.

- Løpeturen på vel syv mil blir ikke gjennomført før etter at kommunestyret er konstituert. Jeg må ha litt tid til å forbedre meg etter løpene i Oslo, slår han fast.

Han mener at utspillet hans kan ha et en effekt.

-Når jeg får så mange slengere så er det nok ikke tvil om at det er løpeturen som har gjort utslaget. Det ble gjort mest på skøy, men løpe skal jeg, gjentar det nybakte kommunestyremedlemmet.

Han gleder seg til å ta å bidra i kommunestyret.

-Jeg gleder meg til å ta fatt på utfordringen i kommunestyret, men er litt usikker på om jeg gleder meg like mye til løpeturen, avslutter Gøran Rasmussen Åland som ikke løper fra løftet han ga før valget.

Se også: