Klar for den årlige eldredagen

Leder Kåre Skulbru i Vestvågøy eldreråd. Som alltid til stede i Vestvågøy kommunstyre, hvor rådet har møte- og talerett.

Leder Kåre Skulbru i Vestvågøy eldreråd. Som alltid til stede i Vestvågøy kommunstyre, hvor rådet har møte- og talerett. Foto:

DEL

Tradisjonen tro arrangeres FNs internasjonale eldredag 1. oktober. Kåre Skulbru i Eldrerådet på Vestvågøy håper flest mulig blir med å feirer dagen på Lofoten Turistsenter på Knustad i Borge.

- Det er 27. gang vi arrangerer dagen på Vestvågøy. Som vanlig blir det gratis buss fra Leknes Bo- og servicesenter til Knutstad, forteller Skulbru.

I år er FNs bærekraftmål om å redusere ulikskap tema for eldredagen. De som skal snakke om hva som gjøres lokalt er ordfører Remi Solberg og kommunalsjef for pleie og omsorg, Lars Pleym Ludvigsen.

- De vil nok komme inn på FN-målte, og stortingsmeldingen om "Leve hele livet". Den nasjonale reformen har som mål at alle eldre skal få bedre hjelp og støtte til å mestre livet.

"Leve hele livet skal handle om de grunnleggende tingene som oftest svikter i tilbudet til eldre: mat, aktivitet og fellesskap, helsehjelp og sammenheng i tjenestene", heter det i regjeringens omtale av sin egen reform.

- Det er viktig å få vite hva vår kommune tenker om hvordan målet om å redusere ulikskap i blant annet tilbud skal handteres. Eldredagen er en arena der de eldre kan få høre og møte kommunens ledelse, og få vite mer om kommunens planer, sier Skulbru og legger til:

- Dette skal jo være en festkveld så det blir musikk med Lofotingan, og god tid til å hygge seg.

Artikkeltags