Utdannet veiledere i håndtering av vold og trusler

Mattis Sandberg fra selskapet Mosaikk, kurset ansatte innen helse i Vestvågøy kommune i forebygging og håndtering av vold og trusler.

Mattis Sandberg fra selskapet Mosaikk, kurset ansatte innen helse i Vestvågøy kommune i forebygging og håndtering av vold og trusler. Foto:

DEL

– Hvordan møte vold og trusler i arbeidssituasjoner på en profesjonell måte? For ansatte i kommunal sektor er dessverre det en relevant problemstilling, men her finnes det gode metoder og kunnskapsrike kursholdere, skriver Vestvågøy kommune i sitt nyhetsbrev.

Vestvågøy kommune har fått penger av Fylkesmannen til å kurse ansatte innen helse i forebygging og håndtering av vold og trusler. Disse midlene ønsket lederne innenfor helse å bruke til å utdanne veiledere.

Det var Mattis Sandberg, fra selskapet Mosaikk, som holdt kurset for Vestvågøy kommunes ansatte.

– Etter tre dager med opplæring har vi nå fått ti dyktige veiledere. Disse skal veilede og lære kolleger å forebygge og håndtere vold og trusler på sin arbeidsplass, forteller HR-rådgiver Trine Lise Nyvoll Larsen til nyhetsbrevet.

Veilederne er fra Vestvågøy sykehjem, hjemmetjenesten Leknes øst, hjemmetjenesten Stamsund, hjemmetjenesten sektor Gravdal/Ballstad, Leknes bo- og servicesenter, TFF Busklia/Sentralbaneveien, TFF Bjørkelunden/Skogkanten og Leknes skole.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken