Terje gjør comeback på valglista, men han skulle gjerne sett de unge på toppen

Topp av lista: Terje Wiik står på toppen av lista for Vestvågøy KRF til årets valg.

Topp av lista: Terje Wiik står på toppen av lista for Vestvågøy KRF til årets valg. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Terje Wiik tar gjenvalg som liste topp for Vestvågøy KRF.

DEL

Ved forrige valgkamp stilte Vestvågøy KRF med Hilde E. Holand på toppen av lista, og Terje Wiik på andreplass. Til årets valgkamp har de to byttet plass.

– Hilde er på andreplass på lista til Nordland KRF, og ville derfor ikke stille på topp i Vestvågøy. Jeg trodde egentlig jeg hadde gjort mitt i KRF, men det var vanskelig å få noen til å stille på førsteplass. Det er tett med folk på lista lenger ned, men det var færre som ville stå på topp. Da ble det meg til slutt, sier han.

– Nå er det bare å starte mobiliseringen igjen inn mot valgkampen, og ta lederansvaret.

Spennende sted

Med mye erfaring og god almenkunnskap om kommunen, forteller Wiik at han ikke må lære alt på nytt. Han har i denne perioden sittet i forvaltningsutvalget og i kommunestyret, og han har tidligere erfaring fra to perioder som varaordfører i kommunen.

– Det er jo spennende, og Vestvågøy er en spennende kommune hvor det skjer mye. Jeg har lyst til å si til de nye at det ikke er så vanskelig. Vi med mye erfaring skal vise hensyn til de nye, og ta vare på dem, sier han.

Nå arbeider Vestvågøy KRF med programmet til og de har en del saker som Wiik tror blir viktig. Han sier også at det er viktig at folk skal være med å sette dagsorden mot valget.

– På helsesiden, er psykisk helse et område vi kommer til å fokusere på. Tidligere har vi vært en foregangskommune, nå har vi ikke klart å levere slik vi skal på dette området, sier Wiik.

– Videre er vi opptatt av samferdsel i kommunen. Det er vi i kommunen, som skal legge til rette for kollektivtrafikken. Nå har vi veldig god forbindelse til Ballstad, men det er nesten det eneste stedet som har god forbindelse. Folk skal ha muligheten til å velge kollektivt, og barn og unge skal ha mulighet til å gå til skolen. Derfor er gang- og sykkelvei til skolene et av målene våre, sier han.

Fornøyde med lista

KRF stiller med flere unge og nye navn på lista til årets valg. Wiik forteller at ingen av de hadde lyst til å stå på toppen.

– For meg hadde det vært spennende om noen av disse ville ta toppen. Men det er en veldig fin liste, med god spredning i alder og geografi. Så vi er fornøyde med lista, sier han.

Han er spent på valgkampen etter KRFs regjeringsvalg nå i høst.

– Det var mange som ikke ville at KRF skulle gå i regjering. Derimot har partiet fått til mye i regjering, og vi håper at vi klarer å vise det. Hvordan vi leverer på landsnivå er viktig, fordi vi ser det påvirker lokalvalgene også. Nå er det lokale krefter som skal gjøre jobben lokalt, og KRF har bestandig hatt gode tider i Vestvågøy. Vi mener at vi gjør en forskjell i lokalpolitikken, og vi håper at velgerne ser det, sier han.

Dette er lista til Vestvågøy KRF:

1 Terje Hermod Wiik

2 Hilde Elisabeth Holand

3 Kristin Lindberg

4 Edvard Haug

5 Hans Erling Klevstad

6 Espen Wiik

7 Einar Raymond Melkersen

8 Svein Johan Lindberg

9 Gustav Arnold Karlsen

10 Lillian Stokvold

11 Johannes Olufsen

12 Harald Kåre Simonsen

13 Einar Philip Sortland Melkersen

14 Solveig Kolderup Utvik

15 Hallvard Mathias Rannekleiv Angelsen

16 Monica Østeig

17 Aaron Straith Andersen

18 Gunveig Justad

Artikkeltags