Gå til sidens hovedinnhold

Veteranene gikk til julegaveaksjon:- Å sende en liten presang som dette betyr veldig mye

Veteranene i Lofoten House of Veterans ønsker å glede de soldatene som ikke får feire jul hjemme i år. Fredag ettermiddag gikk de til julegaveaksjon.

Det er i underkant av 200 soldater som tjenestegjør utenlands i år. På grunn av covid-19 har ingen av dem fått permisjon i løpet av de seks månedene de har vært ute og fått sett sine kjære og familier. Det har fått veteranene i Lofoten House of Veterans til å ville sende en julehilsen til soldatene ute. Med seg på laget har de fått kjøpmann Anders Spein ved COOP Extra Leknes.

– Faren min tjenestegjorde i Libanon så denne saken står hjertet mitt nær. Når han gikk bort sto veteranene æresvakt ved båren hans. Dette er en måte å gi tilbake for hva soldatene gjør for oss, sier Anders.

Fredag ettermiddag samlet veteranene og Anders seg i klubblokalene på Leknes der de pakket julegaver som blir sendt til soldatene som må feire jul utenlands.

– Vi er mange som har vært utenlands en jul før og det er en spesiell opplevelse. Å sende en liten presang som dette betyr veldig mye. Det er en fin hilsen for soldatene som får en påminnelse om at noen setter pris på innsatsen deres for fred og frihet, sier Bjørn Arne Benjaminsen som er styreleder Lofoten House of Veterans.

Kommentarer til denne saken