Ber foreldre være obs før VG-lista: – Ta vare på hverandre

Lege Yrjan Michalsen og Røde Kors-representant Jørgen Fjeldberg.

Lege Yrjan Michalsen og Røde Kors-representant Jørgen Fjeldberg. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Røde Kors er klar for å passe på bortimot 14.000 mennesker på Leknes, onsdag.

DEL

VG-lista på Leknes vil betyr sol, sommer, god stemning og god musikk. Jørgen Fjeldberg jobber som ambulansearbeider, og har vært frivillig i Røde Kors i åtte år. Han vil at foreldre skal informere og forberede barna på konsertforholdene.

Dehydrering

Hjelpeorganisasjonen skal være tilstede på onsdag, og nettopp det varme været gjør at Fjeldberg vil at foreldre skal ta forhåndsregler for barna.

– Foreldre må være obs på været og at barna får i seg nok væske. I Bodø var det like fint vær, og flere stod i kø fra klokken 12:00. Lite vind og sterk varme kan bety trøbbel hvis ikke kroppen får vann.

Vet du om noen har besvimt på tidligere VG-lista-konserter?

– Nei, det vet jeg ikke. Det er likevel viktig å passe på hverandre på slike arrangementer.

Ikke press unødig

På Bodø-konserten kom det meldinger om folk som ikke klarte å stå helt fremme ved gjerdet på grunn av stort trykk bakfra. Fjeldberg ber folk om å vise hensyn til andre.

– Det er klart at mange bokstavelig talt blir hoppende glade for artistene som står på scenen, men det er viktig å ikke hoppe for mye fremover i folkemengden. Dette kan til slutt føre til stort ubehag for andre, spesielt de som står helt fremme ved gjerdet.

Hva råder du til å gjøre i stedet for?

– Bruk heller stemmen!

Klar for å hjelpe

Jørgen og syv andre skal sørge for at alle har det bra under onsdagens arrangement. I tillegg til de syv vil det også være en lege på stedet som kan være behjelpelig hvis det trengs.

– Vi er ni stykker med legen vår. Vi er ett lag stående foran scenen, mens seks andre går rundt på konsertområdet med oransje refleksvester. Hvis det er noe, er det bare å ta kontakt.

Hva kan dere hjelpe med?

– Hvis noen for eksempel har blitt borte fra foreldrene sine, kan de oppsøke oss. Vi anbefaler at alle barn har et mobilnummer til foreldrene på seg. I tillegg vil vi ha vann tilgjengelig hvis noen blir dehydrert, før han legger til:

– Det er klart at VG-lista har full kontroll på dette, og vi tror det blir en fin konsert hvis alle oppfører seg bra.

Artikkeltags