– Nå skal vi ha VG-lista til Leknes

JUBEL: General Tor Olav Eidem jubler sammen med Monica Jakobsen og Thore Hartvigsen etter at det ble klart at Leknes er med i finalen om å få VG-lista på besøk. Foto: Kai Nikolaisen

JUBEL: General Tor Olav Eidem jubler sammen med Monica Jakobsen og Thore Hartvigsen etter at det ble klart at Leknes er med i finalen om å få VG-lista på besøk. Foto: Kai Nikolaisen

Artikkelen er over 3 år gammel

Onsdag ble det klart at Leknes er en av seks byer som kjemper om å få Extra VG-lista på besøk i sommer.

DEL

VG-lista skal besøke seks byer i sommer. I tillegg får to byer som har en Extra -butikk besøk.

Hvem det blir avgjøres i en konkurranse der kreativitet og engasjement teller.

20. mars startet konkurransen med 151 byer som kjempet om seks finaleplasser.

Leknes har hele tiden vært i teten og onsdag ble det klart at Leknes var i finalen.

Tor Olav Eidem er den som har vært general for kampanjen og han strålte etter finaleplassen var sikret.

– Jeg må innrømme at jeg hadde blitt mer overrasket om vi ikke var med. Men det var utrolig artig at vi kom til finalen og nå går vi for at Extra VG Lista skal til Leknes, slår Eidem fast.

Han forteller om et stort engasjement.

– Konkurransen har gått ut på at folk har delt bilder og videoer på Facebook og Instagram. Engasjementet har vært stort og mange har lagt masse arbeid i dette, slår han fast.

Etter at innledende runde var over lørdag før påske så har ikke Eidem og gjengen ligget på latsiden.

– Vi har spilt inn en film som skal publiseres når finalerunden starter nå på lørdag. Jeg håper på at engasjementet er minst like stort i finalerunden, forteller Eidem som ikke vet hva oppgavene i finalerundene blir.

– I den første runde var det forskjellige tema, men hvordan det blir lagt opp nå har jeg ingen peiling på. Det spiller for øvrig ingen rolle, vi skal vinne uansett, slår en kampklar Eidem fast. Han håper på støtte fra nabokommunene.

– Jeg har et inderlig ønske om at Vågan, Moskenes og Flakstad også hiver seg med og støtter opp om å få Extra VG lista til Leknes. Det blir en stor opplevelse, sier Tor Olav som har opprettet et en Facebook-gruppe.

– Først brukte jeg min egen side, men mange syntes det ble vel mye VG-lista posting fra min side. Derfor har jeg opprettet Facebook-siden ExtraVGlistatilLeknes og har 2300 medlemmer. Nå må vi bare brette opp ermene og stå på i finalerunden som starter 22. april og avsluttes 1. mai, slår han fast. Sistranda, Leknes, Dokka, Sjøvegan, Fredrikstad og Kristiansand er de seks som kjemper om Extra-konsertene holdes 26. juli og 2. august.

Artikkeltags