Gå til sidens hovedinnhold

Blir ikke åpnet før mandag

Artikkelen er over 13 år gammel

Fredag ettermiddag gikk et steinras som stengte Fv 805 mellom Napp og Myrland. Fortsatt går det ras, og veien blir tidligst åpnet på mandag.

Veien ble stengt umiddelbart etter at meldingen om raset kom fredag ettermiddag.

Lørdag formiddag var driftssjef Yngve Fredriksen i Mesta inne i området.

- Raset er 50-60 meter bredt, og har startet langt oppe i fjellsiden. De største steinene er på rundt en halv kubikk, sier Fredriksen.

Han forteller at i den korte perioden han var i området kom det ned flere relativt store steiner.

- Fjellsiden er fryktelig ustabil, og det dårlige været gjør det ikke bedre. På mandag vil en geolog komme på befaring, og veien blir ikke åpnet før etter at geologen har vært på befaring, slår Fredriksen fast.

- Det er ikke noe problem å åpne veien bare forholdene blir slik at det er forsvarlig å sende folk inn i området, legger han til.

Yngve Fredriksen avslo kontant Lofotpostens ønske om å få være med inn i rasområdet.

- Det er forbundet med stor fare å bevege seg inne i området. Hele strekningen til Myrland er svært rasutsatt. Vi har stengt veien på grunn av det er forbundet med fare å bevege seg inne i raset. Jeg vil på sterkeste henstille til folk om ikke å bevege seg inn i området, sier Fredriksen.

Den lille bygda Myrland er helt isolert.

Ordfører Stein Iversen i Flakstad var ikke kjent med at Myrland var isolert før han så det på Lofotposten.no.

- Jeg har ikke fått noen henvendelser fra folk på Myrland, og det er et godt tegn. Jeg vil nå sette meg i kontakt med folket i bygda, og høre hvordan situasjonen er der ute. Med det været som er, og som er meldt er det umulig å komme i land med båt, og Myrland er isolert. Hvis det blir nødvendig vil kommunen ta kontakt med forsvaret for å fløyet inn forsyninger, sier Iversen.

Ifølge Met.no ventes det sterk sørvest kuling og mye regn både lørdag og søndag. Mens det på mandag kan vindstyrken kome opp i liten storm.

TIPS OSSTlf 76067800 red@lofotposten.no - Send video!