Gå til sidens hovedinnhold

Vil åpne kafé i Kong Øysteins hall: - Vi ønsker å gi ungdommen et sunt måltid til en billig penge

Foreldre til barn og ungdom i KIL turn ønsker å tilby gode matopplevelser i Kong Øysteins hall i Kabelvåg. Nå søker de etter frivillige som kan være med på å drifte kafeen i hallen på hverdager.

- I dag står kafeen tom og ubrukt. Det vil vi gjøre noe med, sier Laura Johanne Olsen, som sammen med Cecilie Ellingsen nå har tatt initiativet til å starte opp kafé i den populære idrettshallen.

- Mange barn og unge er her mange timer om dagen, og disse vil vil gjerne tilby et sunt måltid for en billig penge. Selv om det er vi i turngruppen som nå tar initiativ til dette, vil kafeen være et tilbud til alle som er i hallen, legger hun til.

Søker voksne

Initiativtakerne ønsker å holde kafeen åpen fra klokken 15 til klokken 19, enten tirsdag til og med torsdag eller tirsdag og torsdag.

- Åpningstidene avhenger av om vi nå klarer å skaffe til veie nok folk som kan hjelpe til matlaging, innkjøp og det å stå i kafeen. Med å fortelle om dette prosjektet ønsker vi nå å nå lengre ut enn til foreldregruppen i KIL turn, sier Olsen.

- Vi tilbyr nå en unik mulighet for voksne til å tilbringe tid med barn og unge. Kanskje er det noen med voksne barn som savner dette, eller andre som har tid til overs. Vi trenger nå flere som kan forplikte seg til noen timers arbeid i uken, legger hun til.

Olsen og Ellingsen fikk ideen til kafédriften fra turnforeningen i Tromsø.

- De har et veldig bra og populært opplegg. I tillegg til å tilby ungdommen god mat, kan en slik kafé også fungere som et møtested med voksne til stede. Kanskje kan man gjøre litt lekser her før trening, og kanskje kan dette tilbudet også være noe for de ungdommene som ikke deltar i organisert idrett, sier Olsen.

Prøveperiode fram til påske

Ellingsen har sagt seg villig til å lage menyer til kafeen.

- Jeg er veldig glad i å lage mat fra bunnen av og ser for meg at vi serverer sesongbasert varmmat. I tillegg vil vi investere i en fryser slik at vi kan tilby pizzasnurrer, grove rundstykker og slikt. Jeg ser også for meg at vi kan servere frukt, müslibarer og annen god treningsmat, sier hun.

Initiativtakerne vil også gjerne styre unna engangs-tallerkener og plastkopper.

- Vi håper at det er noen foreldre eller andre som kan donere kjøkkenutstyr, fat, kopper og bestikk. Kjøkkenet i kafeen er per nå helt tomt, sier Olsen.

Ellingsen og Olsen håper nå at flere melder seg til tjeneste for å sikre Vågan-ungdommen et godt og næringsrikt tilbud.

- Tirsdagen etter nyttårsturn, altså 11. februar, satser vi på å starte det som først vil være en prøveperiode fram til påske. Vi satser for fullt med en gang, slik at vi ser om det fungerer optimalt. De som måtte være interesserte i å bidra må derfor mer enn gjerne ta kontakt.

Kjell Normann i KIL turn er svært glad for Olsen og Ellingsens engasjement.

- Vi i styret stiller oss svært positive til dette og mener det er en skikkelig glad-nyhet, sier han.

- Nå håper vi bare at mange nok melder seg til å være frivillige. Vi er nødt til å få på plass nok folk for at dette skal fungere i lengden.

Kommentarer til denne saken