Så langt er det booket to dåp og to bryllup i Borge kirke 2. oktober. Kapellan Trond Gran forteller at da dette først ble annonsert før sommeren kom det fort en del interesserte, men det er fremdeles to ledige plasser. Det betyr at det fremdeles fins muligheter for de som har lyst til å gifte seg eller døpe sitt barn lørdag.

Flere årsaker

– Drop-in dåp og bryllup er gratis for alle. Seremoniene vil være lukkede, men det er mulig å ta med seg et lite følge. Prest og organist er med på alle seremoniene. Vårt mål er at de skal bli fine og jordnære, forteller Gran.

Frivillige fra menighetsrådet og ansatte i kirken deltar på seremoniene, og bidrar til å skape en ramme rundt dagen.

– Det blir kaffe på «venterommet» i kirkens våpenhus, samt kake og noe musserende alkoholfritt etter hver seremoni i menighetssalen, opplyser Gran.

Hvorfor ble det bestemt å satse på dette i Borge kirke?

– Det er det flere grunner til. Mange har snakket om å gifte seg lenge, men har travle dager. Man skal ikke dra vekk høytideligheten, men man trenger ikke bruke flere titalls tusen på å gifte seg. Det skal gjøres fint, men det trenger ikke være for stort. Ved å gjøre det på denne måten kan man samle de nærmeste og gjennomføre vielsen. Slik får man unnagjort det viktigste, forteller Gran.

Han peker på flere årsaker til at enkelte ønsker å gifte seg på denne måten: Ubehag knyttet til å stå foran en stor forsamling, vanskelige familieforhold og stress knyttet til forventninger om store selskap.

Ikke helt McDonalds

Kapellanen forteller at det er første gang dette forsøkes i Vestvågøy, men han viser til god respons og oppslutning da det ble gjennomført i Vågan. Han utelukker ikke at det kan bli gjentatt ved en senere anledning hvis det viser seg å være en suksess.

– Dette er ikke bare for folk fra Vestvågøy. Personer fra Vågan, Moskenes eller Flakstad er hjertelig velkommen. Det eneste man må huske på er å ha papirene i orden på forhånd. Ettersom vi kun har to ledige plasser igjen lørdag oppfordrer vi til å ta kontakt på forhånd og bestille time. Helt McDonalds type drop-in er det ikke, poengterer Gran.

Er det noe spesielt man bør tenke over før man deltar på et slikt arrangement?

– Nei! Og man kan komme kledd akkurat som man ønsker. Man må ikke ha hvit kjole og dress. Det er ingen plikt til verken det ene eller det andre. Vi kan også stille med egne faddere og vitner til både dåp og bryllup, sier kapellanen.