- Det blir jo ikke en normal 17. mai-feiring i år, og ettersom folk ikke kan gå i tog, tenkte vi at vi kunne komme å spille i hagene til folk, forteller Hanne Terese Straum Riise, styremedlem i Stamsund Hornmusikk.

De selger nå lodd og vil trekke tre vinnere. Vinnerne får en konsert med fullt korps i uniform, i hagen sin på nasjonaldagen.

– Vi skal spille marsj og øver også inn et hemmelig nummer som betyr mye for folk, forteller Riise hemmelighetsfullt.

Loddsalget ble annonsert tirsdag, og allerede i løpet av det første døgnet har de fått god respons.

– Vi ser at folk synes dette er kjempegøy. Vi har allerede solgt mange bøker. Ei i korpset solgte 3000 lodd på to-tre timer, sier Riise.

Inntekt

Loddsalget er med på å gi penger til korpskassen, ettersom de taper mye penger for tiden.

– Vi skulle blant annet hatt en stor konsert og fest i slutten av mars, så der har vi tapt mye penger, forklarer Riise.

Hornmusikken har også andre spilleoppdrag rundt omkring i Stamsund på nasjonaldagen. Øvingene fram mot 17. mai gjøres innenfor smitteverntiltakene.

– Nå venter vi på en veileder på hvordan vi skal øve. Hvordan det skal gjøres har vært en stor frustrasjon for korps i hele Norge. Fram til veilederen kommer øver vi i grupper på fem, og vi holder to meter avstand til hverandre, sier Riise.

Lofotposten vil være med å spre 17. mai-stemning på nasjonaldagen med sendinger fra kommunene i Lofoten. Vi håper at lag, foreninger, organisasjoner, skoler og hjem, sender inn en hilsen.

Les mer om det her: Bli med å lage årets festsending på 17. mai!

Ta kontakt om du vil bidra! Alle hilsener sendes til [email protected] eller HER innen mandag 11. mai.