Gå til sidens hovedinnhold

Vil la ungene bruke kunst for å uttrykke sine følelser rundt koronakrisen

Artikkelen er over 1 år gammel

Kirken i Vågan vil lage en utstilling med kunst som barn lager under korona-tiden. De inviterer alle barn i Vågan til å tegne, skrive dikt eller lage noe annet kunstnerisk.

- Vi vil at barna skal lage kunst med utgangspunkt i det de opplever nå. Det kan være "Det jeg savner, det jeg gleder meg til eller det jeg er opptatt av", forteller prost Kristine Sandmæl.

– Her er det bare å slippe fantasien løs. Med dette får ungene være en del av noe større, sier kapellan Gunnar Már Kristjánsson.

Med «Barnas utstilling» vil de la barna uttrykke sine tanker og følelser i koronakrisen, gjennom kunst. Barn i alle aldre inviteres til å sende inn sitt kunstneriske bidrag, hva det enn måtte være.

– Kirken skal ivareta mennesker. Det er en spesiell tid vi lever i nå. Dette er en fin måte å gi noe til ungene. Vi håper ungene vil sende inn bidrag. De har gjerne en annen måte å reflektere over ting på enn oss voksne, sier Sandmæl.

Henger i egen kirke

De ber om at alt som leveres inn merkes med fornavn, alder og bosted. Utstillingen vil henge i den kirken barna hører til.

Nå er kirkene stengt. Men de vil åpne utstillingen så snart de kan.

– Vi ser for oss at utstillingene i de forskjellige kirkene åpnes til skolestart på høsten. Med mindre det blir mulig å åpne kirkene før det. Utstillingen blir henge så lenge at alle skal rekke å se den, sier Sandmæl.

Ideen til utstillingen kom etter at hun fikk en henvendelse på Facebook.

– Det var blitt gjort et annet sted, noen spurte om ikke vi kunne gjøre noe slikt. Jeg synes det er en fin ide. Det er lett å tilpasse til oss lokalt. Vi har mange kirker og mange barn, forteller Sandmæl.

Kunstverkene ønsker de levert i postkassen på menighetshuset i Kabelvåg eller sendt i posten.

Kommentarer til denne saken