Ekstremværet Gyda er i full sving langs kysten av Nord-Norge. Uværet skaper problemer i Lofoten og flere har fått smake på naturkreftene. I Brenna fikk Hanne Ingebrigtsen og ungen hennes en støkk tirsdag kveld. På vei opp en bakke med tre unger i bilen begynte den å skli bakover.

– Det som skjedde var at det ikke var strødd fra snuplassen i Brenna og opp i bygda. Jeg kjører med en handikapbil som er tre meter høy og seks meter lang, uten firehjulstrekk. Veien var såpeglatt, da jeg kom nesten opp bakken begynte bilen å skli bakover og havnet på tverra i veibanen. Heldigvis er det ikke noe store grøfter eller slikt ved veien, så jeg ble ikke så bekymret for oss, men den yngste sønnen min ble litt engstelig da han merket at jeg ikke hadde kontroll på bilen, forteller Hanne Ingebrigtsen om hendelsen.

For å komme seg ut av knipa måtte hun tilkalle bilberging. Da denne situasjonen var avklart fikk hun snudd bilen og kjørt tilbake til snuplassen hvor det sto to andre biler, og hun tenkte at det var trygt å parkere der.

Kraftig vind kastet bilen på andre biler

Men helt trygt var det tydeligvis ikke. Den kraftige vinden tok nemlig tak i bilen hennes og kastet den rett inn i de to andre bilene som sto parkert på stedet.

– Jeg skulle egentlig til Henningsvær, så jeg satte fra meg bilen på snuplassen og dro hjem for å hente en annen bil. Da jeg kom tilbake et kvarter senere syns jeg bilene på snuplassen sto litt nært hverandre, så jeg stoppet, sier Ingebrigtsen, og fortsetter:

– Da hadde ei vindrosse tatt tak i min bil og slengt den inn de to andre bilene. Bakruta ble knust, døren på passasjersiden og skyvedøren ble slått inn. De andre bilene ble bunglete og fikk knuste speil.

Bilene ble stående så nær hverandre at de ikke fikk flyttet på dem, dermed måtte bilberging tilkalles for andre gang.

– Heldigvis var alle bilene kjørbare. Vi fikk vår bil hjem, har teipet vinduet og nå står den i gjemt bak huset der vinden ikke tar så mye.

– Gikk heldigvis bra med folk

Det var ingen tvil om at det ble litt mer drama i hverdagen enn det som er normalt. Selv om bilen er kjørbar så må familien nå belage seg på at den må inn på verksted for å bli fikset.

– Jeg fikk hjelp av naboen til å kjøre ungene hjem. Sånn er det når man bor på bygda og det blir orkan. Vi er vant til å kjøre i mye dårlig vær og føre, men dette er første gang det har skjedd noe med denne bilen. Vi har ei datter med alvorlig funksjonshemming så vi er veldig avhengig av bilen, sier hun.

Ettersom værmeldingen meldte enda kraftigere vind i dag holder familien fortet hjemme. Mest av alt er hun glad for at det kun er snakk om materielle skader.

– Det er skremmende å tenke på hva som kunne skjedd om det var folk i nærheten da vinden tok bilen og heiv den av gårde. Som sagt gikk det bare 15 minutter fra jeg parkerte til jeg var der igjen. Heldigvis gikk det bra med folk, det er det viktigste, avslutter Ingebrigtsen.