45 år gamle Håvard Sigvartsen er fra Hammerfest og har lang fartstid i Vinmonopolet.
– I 2009 begynte jeg i Vinmonopolets utsalg i Hammerfest. De siste seks årene har jeg vært butikksjef på Vinmonopolet i Vadsø og har også hatt ansvaret for utsalget i Vardø, forteller Sigvartsen som til tross for lang fartstid i Vinmonopolet innrømmer at han var spent før første dag.
– Det var litt sommerfugler i magen, men det skal det jo være, sier han mandag ettermiddag.

-Hvorfor valgte du å søke på jobben på Leknes?
– Av to grunner. Dette  er en større butikk med høyere tempo. I tillegg så hadde både jeg, min kone og bonusdatter lyst til å bo i Lofoten. Det er et flott område og vi er glade i hav og fjell. Vi drar mye på tur og gleder oss til å mange turer rundt i Lofoten, forteller han.

I november var Håvard en uke å jobbet på polet på Leknes.
– Jeg er så heldig å ha en flott gjeng sammen med meg her på Leknes. De er supermotiverte, har høy servicestandard og er varefaglig meget sterk. Det er også årsaken til at butikken har ligget høyt oppe på de nasjonale målingene til Vinmonopolet. De er også blitt kåret til årets butikk. Jeg gleder meg veldig til jobbe sammen med denne gjengen, slår han fast.

Den nye butikksjefen tror ikke drikkevanene til lofotingene skiller seg ut fra finnmarkingenes.
– Jeg tror de er relativt like. Trenden nasjonalt viser at brennevinsalget går ned mens vinsalget øker. Det er også en trend at folk drikker mer lysere og lettere viner. Salget av musserende viner øker mye, forklarer Håvard Sigvartsen som sammen med familien har bosatt seg på Fygle.