Norges Fotografforbunds landskonkurranse er åpen for medlemmer i Norges Fotografforbund og andre yrkesutøvende fotografer. Hver fotograf kan sende inn fire fotografier i 7 kategorier; Åpen klasse, Barn, Bryllup, Kommersielt, Natur, Portrett og Reportasje.

Årets vinner i kategorien «Bryllup» ble Christin Eide fra Bergen. Hun tok vinnerbildet «Lost in time» i Lofoten. Bildet er av et par som gifter seg på toppen av Ryten i Flakstad.

Det samme bildet ble gitt en pris på en internasjonal konkurranse i Cannes, Frankrike i forrige uke.

– Lofoten er stedet jeg kommer til igjen og igjen, uten å bli mett. Det er balsam for sjelen og ro i sinnet, sier Christin Eide.

Stolt følelse

Brudeparet på bildet er Amerikanere, og ble viet av ordfører i Flakstad, Hans Fredrik Sørdal. Han forteller at han husker dette bryllupet veldig godt.

– Det tok lang tid å planlegge, og på grunn av tidsforskjellene var det veldig vanskelig å treffes på telefonen. Mye av kommunikasjonen ble derfor gjort på sosiale medier, men jeg synes vi fikk gjennomført det på en god måte, sier han.

Han forteller at det gir en stolt følelse å kunne ta med brudepar på en slik tur og at å vie mennesker i slike omgivelser er spesielt, høytidelig og ærefullt.

– Paret på bildet hadde aldri sett norsk natur før, og at folk reiser fra utlandet for å gifte seg i Flakstad sier noe om den unike kommunen vi bor i. Vi blir kanskje litt blind på den vakre naturen, fordi vi ser den hver dag, sier Sørdal.

– Det er artig at fotografen får anerkjennelse for bildene hun tok. Bildene ble veldig flotte, sier han.